Dina pandangan kuring, salah sahiji aspek paling hese dina terapi pidato nyaéta, henteu paduli ruang lingkupna, tujuanana nyaéta ngarobah kabiasaan. Naha éta heureuy, engapan atanapi sora, urang nyarioskeun perkawis anu urang pigawé unggal dinten sareng sakapeung kanggo rébuan kali sapoé.

Ngarobih kabiasaan peryogi waktos sareng konsistén. Kusabab kitu, upami sering pikeun therapist biantara novice kedah ngartos ongkos cosa (daptar "latihan"), saatos waktos anu pondok kabutuhan janten anu ngartos datang ongkos pikeun ngajukeun kagiatan anu diajukeun langkung seueur motivasi sareng pikaresepeun.

Anjeun terang éta pamahaman kana hartos tina naon anu dilakukeun ngabantosan ningkatkeun keterlibatan sareng ngajaga motivasi anu luhur, tapi ngobrolkeun ka barudak (sareng sering ogé ka kolot!) tina segi postingan bohong sareng malocclusions pasti moal nulungan. Nanging, kalayan kecap sareng conto anu pas, bahkan konsep anu paling hese tiasa disampaikan. Tilu buku anu bakal urang bahas dinten ayeuna, masing-masing kalayan cara sareng tujuan anu béda, ngabantosan urang dina ieu.


Urang dipiceun pacifier - ku Paola Perrone

Kami miceun pacifier tina ahli terapi Paola Perrone (desain grafis sareng ilustrasi ku Lisa Ciccone) dibagi dua halves.

Dina bagian kahiji, pro sareng kontra tina pacifier diurus dina basa saderhana tapi akurat pisan. Sanaos judulna, kanyataanna, panulis henteu ngagemkeun obyék éta, sabalikna, nunjukkeun waktos sareng cara pikeun ngenalkeunana sareng, tungtungna, leupaskeun tina sababaraha strategi, ti "téhnik tilu dinten" dugi ka masihan rasa anu henteu pikaresepeun. kana teat, ngalangkungan upacara perpisahan anu nyata. Bab katilu ngeunaan aspék langkung "téknis" tina ngelek, maloklusi sareng sikep lingual, masihan naséhat praktis salajengna ngeunaan ninggali pacifier dina umur dua sareng tilu taun. Salaku tambahan, buku éta henteu kakurangan in-jero inpormasi ngeunaan kalakuan lisan anu sanés (sapertos nyusu ramo) sareng sacara umum ngeunaan karusakan anu disababkeun ku pernapasan lisan.

Dina anu kadua (bab 6) genep carita anu digambarkeun ogé dipidangkeun, nunjukkeun sato anu bakal nyanghareupan lalampahanana pikeun nyingkirkeun pacak, botol, ramo sareng engapan lisan.

Kakuatan: kaahlian. Buku na ngagambarkeun rupa-rupa téhnik, pendekatan, aspek anu kedah diperhatoskeun. Anjeunna henteu tahan nalika nyarankeun bentuk atanapi bahan anu paling saé pikeun pacifier, atanapi waktos anu pas pikeun pembuanganna. Sanaos leres yén unggal murangkalih béda, éta ogé leres yén, diantara sadaya strategi anu dipasihkeun, anjeun pasti bakal mendakan anaknaa - atanapi kamungkinan étae éta leres pikeun anjeun.

Urang dipiceun pacifier, buku Paola Perrone

Urang dipiceun pacifier - ku Paola Perrone

Cicingkeun sungut anjeun mangrupikeun "manual kaulinan sareng kagiatan pikeun ngambekan kalayan leres" anu didamel ku ahli terapi pidato Anna Bosco sareng Chiara Castellani sareng diilustrasikeun ku Alice Walczer Baldinazzo.

Sakumaha judulna nyebatkeun, "Pareuman Sungut anjeun" ngumpulkeun kagiatan pikeun ngarahuh budak tina napas lisan nepi ka irung. Dina bagian teoritis kami mendakan bagian tioritis ngeunaan pentingna napas lisan sareng sababaraha naséhat anu mangpaat dina nyeuseuh nasal. Dina bagian praktis kami mendakan rupa-rupa carita dituturkeun ku kaulinan (gampang kahontal) pikeun ningkatkeun anggapan napas, napas dina gerakan (kalayan séri inohong anu diadaptasi tina yoga) sareng, tungtungna, napas irung. Sadaya carita sareng kagiatan diilustrasikeun dina gaya anu henteu ngaganggu, tapi malah nekenkeun fokus kana kagiatan.

Kakuatan: kana macem-macem. Panulis parantos ngaeksploitasi kreativitas paribasa tina therapist biantara pikeun ngajukeun kaayaan sareng kagiatan anu salawasna béda-béda pikeun unggal tujuan. Sacara pribadi, kuring sacara khusus ngahargaan kaulinan dina pangakuan bau anu ngagabungkeun tujuan pernapasan nasal sareng "pendidikan olfactory" kanggo rasa anu sering dipaliré ngeunaan paningal, rampa, rasa sareng pangrungu.

Tutup sungut anjeun, buku

Respinaso sareng kakuatanana - ku Giulia Amianti

Respinaso sareng kakuatanana dikandung, diserat sareng digambarkeun ku terapi terapi Giulia Amianti.

Komik éta nyaritakeun Respinaso, a ... irung pikeun mendakan kakuatan adidaya na di perusahaan babaturanana Linguzione, Dentiritti sareng Muralabbra. Kalayan irung anu urang bau, urang ngahasilkeun sora, urang panas sareng beueus kana hawa, tapi di luhur sadayana urang ngambekan. Atanapi pastina, urang kedah. Éta kajadian, ku sababaraha alesan, yén sababaraha barudak condong ngambekan ku sungut tibatan irung, kalayan konsekuensi négatip kana kaséhatan (résiko langkung ageung inféksi ceuli, nyeri sirah, sareng sajabana), ngeunaan kualitas bobo sareng pamekaran distrik bucco-face. . Ngaliwatan séri kagiatan progresif (diusulkeun ngalangkungan kamekaran) carita, murangkalih bakal diterangkeun nuju ngambekan irung anu leres.

Kakuatan: bertahap. Kagiatan anu béda-béda diusulkeun laun, dipedar sareng, terasna, diusulkeun deui ku cara anu langkung rumit. Petualangan Respinaso sahingga janten petualangan anak pikeun mendakan napas irung.

Respinaso, ku Giulia Amianti

Panulis henteu nampi santunan pikeun ulasan anu aya dina halaman ieu.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Buku video gagap ayeunaAndrea Vianello unggal kecap anu kuring terang