Lambaran data téknis

41erzpjc1jl._sx348_bo1204203200_

ngaran: LEPI: Bahasa Ekspresi Budak Leutik

Autori: Ripamonti, Cerminara, Zanchi, Carta, Doormats, Fasolo

Imah penerbitan: Erickson


Dileupaskeun taun: 2017

Wewengkon ditalungtik: Kaahlian morphosyntactic ekspresif

Rentang umur: Umur 3-6 taun

gambaran

Tés ieu, tujuanana pikeun nalungtik kaahlian ekspresi morfosintaktis dina murangkalih umur 3 dugi ka 6 taun, didasarkeun kana pedaran carita dina sekuen.

Tés nyadiakeun:

  • gambar dina unsur kekecapan individu pikeun familiarize anak kalayan unsur carita
  • carita tés anu dicarioskeun ku panguji
  • 2 carita anu aya dina urutan urut pajeulitna
  • template dimana ilaharna ngalebetkeun vignette individu. Unggal vignette tiasa katutupan ku jandela pikeun ngungkabkeun carita sakedik
  • protokol anu bakal nungtun evaluasi komponén morfologis individu sareng sintaksis
Topeng jandela ngamungkinkeun anjeun pikeun nembongkeun séri hiji gambar dina hiji waktu

Naros sareng Kontra

kaunggulan

Tés netepkeun hiji aspék anu penting, sanaos remen pisan teu katemutan, anu ogé tiasa gaduh penting pikeun kamekaran diajar.

Buku manual sareng protokol nyayogikeun pituduh anu jelas pikeun meunteun sareng nyetak unsur-unsur individu.

Gambar tina carita jelas pisan sareng ngaminimalkeun kakaburan.

Administrasi gancang.

defects

Sampelna tiasa dilegaan (khusus pikeun sababaraha kelompok umur).

Sapertos sadayana tés produksi morphosyntactic, koréksi peryogi waktos sareng katerampilan khusus khususna dina domain analisis gramatikal sareng logis.

Bakal aya gunana, ka hareupna, gaduh buktina anu sami, kalayan gambar diadaptasi pikeun umur, bahkan pikeun taun-taun mimiti sakola.

conclusions

Komponén morfosintaktik sareng naratif dina produksi ngagambarkeun aspek anu mendasar, tapi sering teuing dianggurkeun, dina kamekaran linguistik murangkalih. Sering kajadian, kanyataanna, barudak anu teu kasusah artikulasi, tapi ku katerampilan naratif anu berkurang pisan, henteu dikirim pikeun évaluasi sabab dianggap "isin". Nanging, kasusah ieu dikirangan nalika, ti taun katilu sakola dasar, katerampilan integrasi narasi sareng inpormasi, ogé kaparigelan paparan anu saé, mimiti diperyogikeun.

Tés LEPI ngagambarkeun alat anu tiasa nyayogikeun titik awal dina kamampuan morphosyntactic sareng naratif dina produksi tina 3 dugi ka 6 taun, ngamungkinkeun urang gaduh gambaran anu langkung lengkep pikeun kaahlian basa anak.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Perhatian sareng konsentrasi