Nyobian dina web Nyaéta sumber anu béda (gratis sareng henteu) anu tiasa dianggo salaku bagian tina rehabilitasi neurokognitif jeung latihan tina fungsi eksekutif.

Salah sahiji ieu instrumen nyaéta situs na CognitiveFun dimana anjeun seueur kagiatan sareng dibagi ku luas campur:

  • Perhatosan
  • Persépsi
  • eksekutip
  • Bentang barang
  • ingetan
  • Percobaan

Situs peryogi pendaptaran ngalangkungan akun, tapi sumberdaya na diaksés gratis. Nalika anjeun "maénkeun" dina situs, anjeun bakal ngumpulkeun poin anu teras bakal dimuat kana peringkat online. Ieu tiasa janten cara anu saé pikeun tetep ngamotivasi, tapi ogé pikeun ngagaduhan umpan balik pikeun kamajuan anjeun.


Kaulinan anu tiasa narik pisan nyaéta Ngamutahirkeun mémori damel ruang aya dina bagian Percobaan dimana anjeun kedah émut posisi sareng arah panah anu ditepikeun dina kisi. Dina akhir sési pertandingan, posisi panah terakhir anu ditepikeun kedah dikaitkeun sareng nomer anu diposisikan dimana panah anu dimaksud éta ayana. Gimna sacara lega dumasar kana tés mémori ruang Ngahubungkeun Kognitif sareng Sepuh Cerebral ku Salthouse, Babcock, and Shaw (1991) [1].

Ngamutahirkeun Mémori Ngerjakeun Ruang

Operasi tina kaulinan "Ngamutahirkeun Mémori Ngerjakeun Spasial": pencét dina gambar pikeun ningali kumaha jalanna

Le kagiatan usulan cocog pikeun unggal umur, pikeun barudak boh déwasa, tapi meureun aya sababaraha watesan siga situs na dina basa Inggris sareng henteu aya tarjamahan kana basa sanés anu parantos disiapkeun sareng sajabina panganteur na bisa tétéla teu pikaresepeun pikeun murangkalih sareng nonoman sabab biasana hideung bodas.

Bibliografi

[1] https://www.researchgate.net/publication/21127371_Effects_of_adult_age_on_structural_and_operational_capacities_in_working_memory

Anjeun ogé tiasa resep:

N-balik: aplikasi wéb gratis pikeun ngalatih memori sareng perhatian

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!