Neruskeun tinjauan tina sumberdaya keur rehabilitasi neurokognitif sareng kanggo latihan ti fungsi eksekutif, nyaéta aplikasi mangpaat pisan anu tiasa dipasang dina smartphone atanapi tablet. Nanging, upami situs na kalolobaan gratis, aplikasi ieu sering dibarengan biaya.

Salah sahiji aplikasi sapertos kitu Lumosity. Diunduh pikeun telepon pinter sareng tablet, éta ngagaduhan seueur sumber anu dibagi ku daérah anu dipikaresep:

1) Émut


2) Perhatosan

3) Ngabéréskeun Masalah

4) Kalenturan

5) Laju

6) Bahasa

7) Matématika (matématika)

Pikeun unggal daérah aya langkung ti 5 kaulinan anu sayogi. Di dieu, kami nyebatkeun gim pikeun unggal daérah anu kapangaruhan:

  • Mémori ngalayanan (ingetan) = Éta nyaéta gioco di ingetan dimana anjeun kedah ngabantosan portir hotél pikeun nyandak koper anu leres pikeun tamu. Émut jumlah koper anu leres anu sayogi dina lift sareng pasihkeun nomer anu leres pikeun palanggan. Dina kaulinan ieu, mémori dilatih ogé pancegahan sareng tiasa dianggo pikeun ngalawan sikap anu impulsif.
  • Kereteg pipikiran (perhatian) = Dina kaulinan ieu tujuanana nyaéta pikeun nyandak unggal karéta ka stasiun anu leres. Anjeun kedah ngalihkeun jalur lagu dina titik anu ditandaan dina peta pikeun ngarobih jalur unggal karéta sareng ngarah kana stasiun anu warna anu sami. Gim henteu diragukeun pikeun ngalatih perhatian, tapi ogé ngarencanakeun sabab anjeun kedah gancang ningali tujuan masing-masing karéta sareng ngarencanakeun jalur anu leres.

  • Ebb sareng Aliran (kalenturan) = dina kaulinan ieu aya daun anu ngambang dina saluran cai. Tujuanana nyaéta pikeun ngusap ramo kana arah daun anu bergerak upami konéng sareng gesek kana arah anu dituduhkeun ku ujung daun upami daunna héjo.
  • Bahaya Jalan Raya (kagancangan) = Éta balap mobil anu anjeun kedah ulah aya tabrakan sareng mobil anu sanés, tapi ogé halangan anu sanés. Halangan anu sanés diantisipasi ku gambar anu ditempatkeun di belah katuhu luhur sababaraha detik. Upami anjeun saé salami sési pertandingan, waktos paparan tina sawangan halangan ieu bakal ngirangan. Kaulinan ieu cocog pikeun ngagarap kagancangan ngolah, tapi ogé dina perhatian anu mantep

Kabéh giochi aranjeunna gaduh hiji grafik molto narik ati anu tiasa mikat boh budak leutik, tapi ogé barudak boh déwasa. Dina akhir unggal sési anjeun gaduh skor anu bakal janten bagian tina rangking sareng ieu tiasa manpaat pikeun ngalacak kamajuan anjeun. Tiap sési pertandingan (kanggo kaseueuran permainan) maksimal 2 menit. Kasusah unggal buruan dimodulasi numutkeun kinerja pamuter sareng kasusah na ningkat nalika tingkat permainan maju.

Nanging, Lumosity ogé ngagaduhan déwa defects; mimitina anjeun kedah mayar a langganan anu tiasa dibagi kana tiap bulan atanapi taunan ($ 14.95 per bulan atanapi $ 83 kanggo sataun). Ogé, sapertos CognitiveFun, aplikasi na di Inggris, tapi katerangan gimna saderhana ku kalimat pondok sareng kosa kecap paguneman. Nalika kaulinan basa matak narik ati, éta ngan ukur aya dina basa Inggris.

Éta ogé mungkin dipikaresep anjeun

Tip anu kapaké pikeun "senam" pipikiran: Cognitivefun

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
sikep déictic