Urang sateuacana nyerat ngeunaan panggunaan kaulinan vidéo pikeun ningkatkeun kaahlian maca dina budak anu disleksia, boh tina hubungan antara kaahlian atentional sareng disleksia. Langkung ayeuna Franceschini sareng Bertoni[1], dua peneliti sareng seueur publikasi ilmiah anu aktif dina topik ieu, ngalaksanakeun penelitian pikeun neraskeun nalungtik kamungkinan tina pidio aksi vidéo ngeunaan kaahlian maca dina budak barudak Disleksia évolusionér.

Grup leutik 18 murangkalih diagnosis diagnosis Developmental Dyslexia dipilih sareng dikaluarkeun kana siri tes bacaan jangka pondok sareng uji memori. Salajengna sadaya barudak di bagian a Latihan saminggu 2, saloba 12 sesi dina hiji jam masing-masing, anu diwangun tina kauntungan tina dua tina dua kamungkinan kaulinan vidéo aksi. Dua kaulinan vidéo ieu dicirikeun ku "penekanan kana prosés persepsi peripheral sareng global, laju anu gancang dina hal-hal sababaraha kagiatan transient sareng obah pindah, boh sacara spontan sareng sacara teu samentawis sacara teu langsung, sareng tingkat tinggi persépual sareng beban motor"[1].

Dina ahir latihan pondok ieu barudak parantos ngalaman tés anu sami anu digunakeun dina fase awal pikeun ngitung épékna.


Sababaraha épék pikaresepeun muncul tina panalungtikan:

  • Sapertos anu dipiharep, palatihan parantos kabuktosan efektif dina nyepetkeun bacaan, ngahontal dina dua minggu paningkatan gancang (0,11 suku kata per detik) ampir sigana évolusi sacara spontan ngantosan dina sataun di budak normal (0,15 suku kata per detik)
  • Kanaékan kamampuan kaulinan video ogé cocog sareng kanaékan mémori fonét jangka pondok
  • Leuwih dua minggu sababaraha barudak henteu ningkatkeun pagelaran na kana vidéo sareng sadayana henteu ningkat budak gancang tina maca
  • Pamutahiran dina kaulinan vidéo dirambat sareng paningkatan laju maca. Dina basa sanés, murangkalih anu nunjukeun saeutik pamutahiran dina kaulinan vidéo ogé nunjukkeun perbaikan dina maca.
  • Aya hiji korélasi sabalikna antara paningkatan laju maca sareng jumlah kasalahan dina tes anu sami, nyaéta, ningkatna kacepetan pakait sareng panurunan dina bener.

Sanaos kajian anu dilakukeun sareng sajumlah pamilon sareng tanpa grup kontrol, henteu mungkin pikeun malire inpormasi anu sasuai sareng ragu anu diangkat ku ieu panalungtikan. Mimiti, éta datang dikonfirmasi kamungkinan nyepetkeun bacaan (salah sahiji aspek anu paling hese diurus) sareng a palatihan kalayan aspek anu kuat pisan, hiji elemen anu paling relevan pikeun para profesional anu padamelan kedah ngatasi kurangna motivasi anu sering ditunjukkeun ku barudak pikeun milu latihan anu diusulkeun ka aranjeunna.

Aspék penting teuing nyaéta kanyataan nyaéta henteu sadayana murangkalih tiasa ningkatkeun pagelaran dina kaulinan vidéo sareng yén barudak ieu sami anu henteu ningkat dina maca. Ieu muka sababaraha patarosan ngeunaan kabutuhan ngaidentipikasi sateuacanna karakteristik mata pelajaran anu tiasa nyandak kauntungan tina jinis latihan ieu.

Réplika masa depan modél kajian ieu tiasa ngabantosan kaharti antara paningkatan laju maca sareng turunna bener dina latihan, nyoba netelakeun naha pangaruh ieu lumangsung terus-terasan sareng ukuran anu diabaikan.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!