Sakumaha judulna tulisan nunjukkeun, kami parantos ngalebetkeun diri kana topik ieu, duanana nyarioskeun téhnik épéktip, duanana nyarios neuromites sareng téhnik henteu épéktip. Kami ogé parantos resep kana kustomisasi pikeun ngagampangkeun diajar ku ayana gangguan khusus (contona, dyslexia e defisit memori damel).
Langkung lengkep, ngarujuk kana hiji tingalian ku Dunlosky sareng kolega Anjeun[1], kami parantos nyerat a daptar 10 téhnik lulus tina panilitian ilmiah, sababaraha anu épéktip pisan sareng anu sanés henteu kapaké pisan, ngagambarkeun kakuatan sareng kalemahanana.
Dinten ieu kami hoyong ngapdet biantara anu sateuacanna dimimitian sareng kami bakal marios 6 téhnik; sababaraha hal ieu bakal diulang dibandingkeun sareng tulisan sateuacanna, anu sanésna urang bakal ningali pikeun kahiji kalina. Sadaya téhnik ieu, numutkeun tinjauan pustaka anu bakal kami percanten ku Weinstein sareng kolega Anjeun[2], aranjeunna gaduh hiji hal anu sami: aranjeunna sadayana épéktip.

Naon téhnik ieu?

1) LAKIHAN DIBAGI

Dina cosa diwangun
Éta mangrupikeun patarosan ngeunaan nunda tahapan studi sareng, pangutamana, pikeun marios tinimbang konsentrasi dina sési tunggal (atanapi sababaraha sési caket). Anu parantos diperhatoskeun nyaéta, pikeun jumlah anu sami waktos anu dihasilkeun dina ulasan, jalma anu ngalaksanakeun kagiatan ieu dina sési anu dilangkungan waktosna diajar langkung gancang, sareng inpormasi tetep langkung stabil dina mémori.


Conto kumaha nerapkeunana
Éta tiasa kapaké pikeun nyiptakeun kasempetan anu didédikasikeun pikeun marios topik anu dibahas dina minggu atanapi bulan sateuacanna. Nanging, ieu sigana katingalina sesah kusabab waktosna terbatas, sasarengan sareng kabutuhan pikeun ngaliput sadayana program diajar; kumaha oge, jarak sési tinjauan tiasa dihontal tanpa teuing kasulitan pikeun guru upami guru nyandak sababaraha menit di kelas pikeun marios inpormasi tina pelajaran sateuacanna.
Métode anu sanés tiasa diwangun ku nyayogikeun ka siswa beban ngatur pikeun ulasan anu disebarkeun ku jalanna waktos. Tangtosna, ieu bakal dianggo paling saé sareng murid tingkat luhur (contona, sakola menengah atas). Kusabab jarak peryogi perencanaan sateuacanna, nanging penting pisan guru ngabantosan murid pikeun ngarencanakeun diajar. Salaku conto, guru tiasa nyarankeun yén murid ngajadwalkeun sési diajar dina dinten-dinten anu silih ganti sareng anu nuju subjek anu ditalungtik di kelas (contona, ngajadwalkeun sési tinjauan dina dinten Salasa sareng Kemis upami subjekna diajarkeun di sakola. Senén sareng Rebo) .

Criticality
Kritikitas munggaran ngeunaan kamungkinan lieur antara jarak ulasan sareng penyuluhan saderhana kajian; kanyataanana, téknik utamina nyayogikeun yén tahapan ulasan ditunda kana sababaraha waktos. Sedengkeun épék positip parantos dipikaterang ku jarak fase resensi, épék tina panundaan anu ditunda henteu dipikaterang pisan.
Kritik anu kadua nyaéta yén siswa henteu tiasa ngaraos betah sareng prakték anu disebarkeun kusabab éta dianggap langkung sesah tibatan ulasan anu pekat dina tahapan diajar anu sami. Persépsi ieu, dina hartos anu tangtu, saluyu sareng kanyataan saprak, dina hiji sisi, nunda ulasan dina waktosna waktos ngajantenkeun inpormasi langkung sesah sareng, di sisi séjén, prakték diajar anu intensif sigana tiasa dianggo (éta langkung gancang), di luhur sadayana. dina kaayaan dimana pangajaran ditujukeun ukur pikeun lulus ujian. Nanging, kagunaan prakték anu disebarkeun kedah teras diperhatoskeun dimana penting pikeun nyimpen inpormasi dina waktos anu lami.

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Aya kurangna panilitian anu nalungtik pangaruh tina jarak jauhna panilitian pikeun inpormasi anu béda-béda dumasar kana waktos, nyobian ngartos upami naon anu parantos didugikeun pikeun ulasan waktos-waktos ogé lumaku dina hal ieu.
Cicih kagunaan anu teu disangka-sangka dina prakték anu disebarkeun, éta kedah dipikahartos naha fase prakték anu intensif ogé diperyogikeun atanapi disarankeun.
Bahkan henteu pernah diklarifikasi naon anu interval optimal antara fase ulasan sareng dimeunangkeun inpormasi supados diajar dimaksimalkeun.

2) LAKSANANGARUKA '

Dina cosa diwangun
Téhnik ieu diwangun ku ngungkulan pamendak anu béda-béda atanapi jinis-jinis masalah sacara berurutan, sabalikna tina metode anu langkung umum pikeun ngungkulan vérsi tina masalah anu sami dina sési ulikan anu ditangtoskeun. Éta parantos diuji sababaraha kali kalayan diajar matématika sareng konsép fisika.
Dihipotesiskeun yén manpaat téknik ieu aya dina ngamungkinkeun siswa kéngingkeun kamampuan pikeun milih metode anu pas pikeun ngarengsekeun sababaraha jinis masalah tibatan ngan ukur diajar metodeu nyalira sareng henteu nalika nerapkeunana.
Nyatana, prakték 'interleaved' ogé parantos hasil dilarapkeun kana jinis-jinis eusi diajar anu sanés, contona, dina bidang seni éta ngamungkinkeun para pelajar langkung saé diajar ngaasosiasikeun karya anu tangtu sareng pangarangna anu leres.

Conto kumaha nerapkeunana
Éta tiasa dilarapkeun ku sababaraha cara. Conto tiasa nyampur masalah anu ngalibatkeun itungan volume padet anu béda (sanés ngalakukeun seueur latihan anu padeukeut kalayan jinis padet anu sami).

Criticality
Panilitian parantos difokuskeun kana alternation latihan anu saling pakait, janten perlu ati-ati henteu nyampur eusi anu béda teuing sareng anu sanésna (panilitian ngeunaan ieu kurang). Kusabab éta gampang pikeun murid anu langkung ngora pikeun ngalieurkeun jinis ieu teu perlu (sareng panginten kontraproduktif) silih berganti sareng silih berganti inpormasi anu saling pakait, panginten langkung saé pikeun guru murid anu langkung ngora pikeun nyiptakeun kasempetan pikeun 'prakték saling campur'. 'Dina PR sareng kuis.

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Naha balik deui ka topik anu teras-terasan salami dina semester ngeureunkeun diajar inpormasi anyar? Kumaha inpormasi lami sareng énggal tiasa silih berganti? Kumaha kasaimbangan antara inpormasi anu lami sareng anu énggal ditangtoskeun?

3) LAKUAN PEMULIHAN / VERIFIKASI

Dina cosa diwangun
Mangrupikeun salah sahiji téhnik anu paling épéktip sareng paling gampang ogé pikeun diterapkeun. Kantun, éta mangrupikeun patarosan pikeun nginget-nginget naon anu parantos ditalungtik, boh ngalangkungan pamariksaan diri boh ngalangkungan cek resmi. Kalakuan pisan ngingetan inpormasi tina mémori ngabantosan ngahijikeun inpormasi. Prakték ieu tiasa dianggo bahkan upami inpormasi éta émut deui bari teu dieusian. Éféktivitasna ogé diuji ku ngabandingkeun hasilna sareng murid anu, tibatan nginget-nginget inpormasi tina mémori, angkat maca deui inpormasi anu ditaliti (prakték pulih tina mémori kabukti langkung unggul dina hasilna!).

Conto kumaha nerapkeunana
Cara aplikasi anu saderhana pisan nyaéta pikeun ngundang murid pikeun nyerat sagala hal anu aranjeunna émut ngeunaan hiji poko anu ditalungtik.
Cara anu sanés anu sanés nyaéta nyayogikeun murid pikeun patarosan tés pikeun ngajawab saatos aranjeunna diajar hiji hal (naha dina kamajuan atanapi dina akhir tahap diajar) atanapi nyayogikeun saran pikeun nginget-nginget inpormasi atanapi nyungkeun aranjeunna ngadamel peta konsép dina poko. Dumasar kana inpormasi aranjeunna émut.

Criticality
Éféktivitas téhnik ogé gumantung kana sababaraha kasuksésan dina usaha kéngingkeun inpormasi tina mémori sareng, dina waktos anu sasarengan, padamelan éta henteu kedah saderhana pisan pikeun ngajamin kasuksésan ieu. Upami, contona, murid nutupan inpormasi langsung saatos maca teras ngulang deui, éta sanés wangenan tina mémori jangka panjang tapi pangropéa saderhana dina mémori damel. Sabalikna, upami kasuksésanna lemah pisan janten teu dipikaresep yén prakték ieu bakal kabuktian mangpaat.
Ogé, upami anjeun ngagaduhan peta konsép anu didamel pikeun nyetél émutan, penting yén ieu dilakukeun ku haté sabab nyieun peta ku ningali bahan diajar parantos kabuktosan kirang épéktip dina ngahijikeun inpormasi.
Tungtungna, penting pikeun tumut kana kahariwang yén panggunaan tés tiasa nyababkeun; kanyataanna disorot yén kahariwang tiasa ngirangan kauntungan mémori tina téhnik ieu (henteu tiasa ngaleungitkeun total faktor kahariwang, kompromi anu saé tiasa naroskeun patarosan anu murid sigana tiasa ngajawab).

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Éta tetep kedah diklarifikasi naon tingkat optimal kasusah tina patarosan tés.

4) PROSESING (PERTANYAAN PROSESING)

Dina cosa diwangun
Téhnik ieu diwangun dina ngahubungkeun inpormasi énggal sareng kanyaho anu tos aya. Aya sababaraha interpretasi ngeunaan fungsina; sakapeung urang nyarioskeun diajar anu langkung jero, waktos sanés réorganisasi inpormasi dina mémori.
Pondokna, éta diwangun dina interaksi sareng murid ku naroskeun patarosan ngeunaan topik anu dikaitkeun, kalayan tujuan pikeun ngarah anjeunna ngajelaskeun hubungan logis antara inpormasi anu dipelajari.
Sadaya ieu, salian ti resep ngapalkeun konsép, ngalibatkeun kanaékan kamampuan manjangan naon anu parantos dipelajari pikeun kontéks anu sanés.

Conto kumaha nerapkeunana
Metode panerapan anu munggaran tiasa ngan saukur pikeun ngundang murid pikeun jero kode tina inpormasi anu ditalungtik ku naroskeun ka anjeunna patarosan sapertos "kumaha?" atanapi kunaon? ".
Kamungkinan anu sanés nyaéta pikeun siswa nerapkeun téknik ieu nyalira, contona, cukup ku nyarios pisan naon léngkah anu kedah dilakukeun pikeun méréskeun persamaan.

Criticality
Nalika ngagunakeun téhnik ieu penting pikeun siswa ngaverifikasi jawabanna ku bahanna atanapi ku guru; nalika kontén anu dihasilkeun ngalangkungan pamundut pamrosésan kirang, ieu saleresna tiasa ngabijilkeun diajar.

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Mangpaat pikeun panaliti pikeun nguji kamungkinan nerapkeun téknik ieu parantos dina tahap awal maca konsép anu bakal dipelajari.
Tetep katingal naha murid ngamangpaatkeun patarosan anu dihasilkeun ku nyalira atanapi naha langkung saé patarosan lanjutan ditaros ku jalma sanés (contona, guru).
Éta ogé henteu jelas sabaraha murid kudu pengkuh dina milarian waleran atanapi tingkat kamampuan sareng pangetahuan anu leres anu tiasa kéngingkeun kauntungan tina téhnik ieu.
A mamang akhir ngeunaan efisiensi: nanganan téhnik ieu peryogi paningkatan dina waktos diajar; naha cekap nguntungkeun atanapi langkung merenah pikeun ngandelkeun téhnik anu sanés, contona, prakték verifikasi (nyalira)?

5) Conto CONCRETE

Dina cosa diwangun
Téhnik ieu henteu meryogikeun perkenalan utama. Éta mangrupikeun patarosan ngagabungkeun conto-conto praktis sareng katerangan tioritis.
Épéktipitas henteu diperhatoskeun sareng didasarkeun kana kanyataan yén konsép abstrak langkung hésé pikeun dipahami tibatan konsép.

Conto kumaha nerapkeunana
Teu aya seueur anu ngartos perkawis téhnik ieu; teu heran, panulis resensi ti mana kami nyandak inpormasi ieu[2] ngaidentipikasi téhnik ieu salaku anu paling dicutat dina buku latihan guru (nyaéta dina sakitar 25% kasus).
Nanging, tiasa ngabantosan anjeun terang yén kéngingkeun murid pikeun sacara aktif ngajelaskeun kumaha sapertos dua conto, sareng ngadorong aranjeunna pikeun nimba inpormasi anu penting dina dasarna ogé tiasa ngabantosan anu terakhir.
Saterasna, masihan langkung seueur conto anu sami sigana bakal ningkatkeun kaunggulan téhnik ieu.

Criticality
Éta parantos nunjukkeun yén ngajelaskeun konsép sareng nunjukkeun conto anu teu konsisten condong diajar langkung seueur ngeunaan conto anu praktis (salah!). Maka perlu diperhatoskeun pisan kana jinis-conto conto anu ditepikeun ngeunaan inpormasi anu urang hoyong pelajari; conto-conto kedahna aya hubunganana sareng kontén konci.
Kamungkinan anu janten conto bakal dianggo leres, nyaéta pikeun ékstrapolasi prinsip abstrak umum, aya hubunganana sareng tingkat penguasaan topik murid. Siswa anu langkung berpengalaman bakal condong ngaléngkah konsép konci kalayan langkung gampang, murid anu kirang berpengalaman bakal condong tetep langkung dina permukaan.

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Kuantitas optimal conto pikeun nguntungkeun generalisasi konsép anu bakal dipelajari masih tiasa ditetepkeun.
Atanapi henteu jelas naon kasaimbangan anu leres antara tingkat abstraksi sareng tingkat konkretitas anu sakuduna dicandak ku conto (upami teuing abstrak, éta sigana hésé teuing dipikaharti; upami teuing konkrit, éta moal cekap gunana pikeun nyebarkeun konsép anu rék diajarkeun).

6) KODE GANDA

Dina cosa diwangun
Sabaraha kali urang kantos nguping "gambar sia sarébu kecap"? Ieu anggapan anu dumasar kana téhnik ieu. Langkung khusus, tiori ganda-coding nunjukkeun yén nyayogikeun sababaraha répréséntasi tina inpormasi anu sami ningkatkeun diajar sareng ingetan, sareng inpormasi anu langkung gampang ngabangkitkeun répréséntasi tambihan (ngalangkungan prosés citraan otomatis) nampi manpaat anu sami.

Conto kumaha nerapkeunana
Conto anu paling saderhana tiasa nyayogikeun skéma visual inpormasi anu bakal dipelajari (sapertos perwakilan sél anu ditétélakeun ku téks). Téhnik ieu ogé tiasa diterapkeun ku murid sina ngagambar naon anu diajar.

Criticality
Kusabab gambar umumna émut langkung saé tibatan kecap, penting pikeun mastikeun yén gambar sapertos anu disayogikeun ka murid aya gunana sareng aya hubunganana sareng eusi anu diarepkeun pikeun diajar.
Ati-ati kedah diperhatoskeun nalika milih gambar sareng téks salaku detil visual anu kaleuleuwihi kadang tiasa janten gangguan sareng ngahalangan pembelajaran.
Penting pikeun jelas yén téknik ieu henteu saluyu sareng tiori "gaya diajar" (anu gantina kabukti lepat); éta sanés sual ngantepkeun murid milih modalitas diajar anu pikaresep (contona, visual o verbal) tapi kanggo gaduh inpormasi ngalangkungan sababaraha kanal dina waktos anu sami (contona, visual e lisan, dina waktos anu sami).

Aspék anu masih kedah diklarifikasi
Seueur anu kedah dipikaharti ngeunaan palaksanaan pikeun coding dobel, sareng langkung seueur panilitian anu diperyogikeun pikeun netelakeun kumaha guru tiasa ngamangpaatkeun manpaat tina sababaraha répréséntasi sareng kaunggulan gambar.

KACINDEKAN

Di lingkungan sakola urang gaduh seueur kasempetan pikeun ngagunakeun téknik anu nembé dijelaskeun sareng ngagabungkeun sareng aranjeunna. Salaku conto, prakték anu disebarkeun tiasa langkung kuat pikeun diajar nalika digabungkeun sareng prakték tés mandiri (memory retrieval). Mangpaat tambahan tina prakték anu disebarkeun tiasa didamel ku ngalaksanakeun tés diri sacara berulang-ulang, contona, ngagunakeun tés pikeun ngeusian lolongkrang antara sésa.

Praktek diinterpigurasikeun jelas-jelas ngalibatkeun distribusi ulasan (prakték anu disebarkeun) upami siswa ngagentos matéri anu lami sareng énggal. Conto konkrit tiasa lisan sareng visual, sahingga nerapkeun kode ganda ogé. Salaku tambahan, stratégi pamrosésan, conto konkrit, sareng ganda coding sadayana dianggo saé pisan nalika dianggo salaku bagian tina prakték pangambilan (tés diri).

Nanging, teu acan tiasa ditetepkeun naha manpaat tina ngagabungkeun stratégi diajar ieu aditif, multiplikatip atanapi, dina sababaraha kasus, henteu cocog. Maka diperyogikeun yén panilitian kahareup langkung saé ngahartikeun unggal stratégi (khususna kritis pikeun ngolah sareng ganda coding), ngaidentipikasi prakték anu paling saé pikeun aplikasi di sakola, netelakeun kaayaan wates unggal stratégi sareng ngagali kana interaksi antara genep. Strategi anu parantos dibahas di dieu .

Anjeun ogé tiasa resep:

Bibliografi

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!