Sateuacan ngamimitian: tanggal 18 sareng 19 Séptémber bakal aya édisi salajengna kursus online (Zoom) "Perlakuan aphasia. Alat praktis ". Waragadna € 70. Mésér kursus dina versi sinkronis kalebet aksés sadidinten kana versi asinkron anu ngandung, dibagi ku pidéo, sadaya eusi kursus. program - Bentuk pendaptaran

Ieu panginten gambar anu paling terkenal di antara anu dianggo pikeun nganilai basa dina aphasia. Diwanohkeun dina Ujian Boston Diagnostic Ahpasia Examination (BDAE) di 1972, gambar éta nunjukkeun awéwé ngumbah piring bari dua anakna, dina najis anu saimbang saimbang, aranjeunna nyobian maok cookies tina toples:

Pasén kedah nyaritakeun adegan sakumaha lengkep sareng akurat jéntré. Ahli terapi biantara bakal nganalisis produksi nganggo alat analisis naratif anu has sapertos anu dibahas dina tulisan ieu. Versi ieu ogé dianggo pikeun studi Italia ku Marini sareng kolega Anjeun [1] anu nyorot béda anu signifikan antara subjék anu séhat sareng poko kalayan aphasia dina jumlah kecap anu dihasilkeun, dina kagancangan pidato, dina panjang rata-rata pengucapan sareng jumlah sareng kualitas kasalahan.


Hiji studi anyar ku Berube sareng kolega Anjeun [2] ngajukeun versi anu diperbarui tina gambar klasik, kalayan kabaruan alit tapi signifikan: waktos ayeuna urang gaduh babagian tugas rumah tangga anu adil ku salaki nyeuseuh piring sareng pamajikan ngored padang rumput hejo. Salawasna di luar jandéla, gambarna janten langkung dihartikeun ku dua gedong, ucing sareng tilu manuk. Pikeun gambar anyar ieu, grup Berube sareng kolega mendakan bénten anu signifikan dina Unit Eusi, Suku Kata per Unit Kandungan sareng Hubungan antara Unit Kandungan di beulah kénca sareng katuhu gambar (ieu tiasa nunjukkeun kelalaian).

Anjeun tiasa mendakan gambar anu diénggalan dina tulisan, sayogi di dieu: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30242341/

Bibliografi

[1] Marini, A., Andreetta, S., del Tin, S., & Carlomagno, S. (2011). Pendekatan multi-tingkat pikeun nganalisis basa narasi dina aphasia. Apasiasi25(11), 1372-1392.

[2] Berube S, Nonnemacher J, Demsky C, Glenn S, Saxena S, Wright A, Tippett DC, Hillis AE. Nyolong Cookie dina Abad Dua Puluh Kahiji: Ukuran Narasi Anu Diomongkeun dina Panyatur Tulisan Sehat Sareng Aphasia. Am J Biantara Lang Pathol. 2019 Mar 11; 28 (1S): 321-329.

Anjeun ogé resep

Kursus aphasia kami

Beui tangtu asinkron "Perawatan aphasia" (80 €) ngandung 5 jam pidéo khusus pikeun téknik anu béda sareng tingkat pangobatan aphasia anu béda. Sakali dipésér, kursus sayogi kanggo kahirupan.

Salaku tambahan, kursus bakal lumangsung dina 18-19 Séptémber "Perlakuan aphasia. Alat praktis ”dina vérsi sinkron dina Zum (€ 70). Mésér kursus sinkronis kalebet, gratis, aksés sadidinten kana kursus anu teu sinkron. Link pikeun pendaptaran: https://forms.gle/fd68YVva8UyxBagUA

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
analisis biantaraCue dieja aphasia