Andrea Vianello mangrupikeun wartawan sareng presenter TV. Hirupna teras-terasan dugi ka, dina hiji énjing-énjing, karotidna robek, nyegah getih dugi ka uteuk. Saatos campur anu lemes pisan, Vianello mendakan dirina aphasic: leungit basana. Buku na Unggal kecap kuring terang nyaritakeun ngeunaan perjalananna, ti isuk acara dugi ka balik ka bumi, ngalangkungan rumah sakit tetep dugi ka pulih di Santa Lusia.

Sing saha anu damel di bidang rehabilitasi terapi pidato, saatos waktos anu lami, lebet "normalitas anu dirobah" dimana pasién anu nganggo basa, maca atanapi kasusah nyerat ngagambarkeun, kanyataanna, normalitas tibatan dikecualikeun. Buku ieu nyaritakeun, tibatan, aphasia ditingali tina jero. Beda sareng kaayaan anu sanés sapertos sababaraha tumor otak atanapi dementias, ischemia mangrupikeun kajadian anu garing, anu dina waktos sakedap ngarusak kahirupan hiji jalma: urang tingali, contona, dina petikan di mana Vianello ningali pesen-pesen dina telepon sélulér anu nampi dinten sateuacanna bari teu tiasa ngajawab.

Aspék sanés anu tiasa dicerminkan, tina sudut pandang dokter, nyaéta, dina "kahirupan sapopoe anu parantos dibahas" anu parantos dibahas, urang ngiringan serangkaian gagasan sareng istilah spesialis (apraxia, lalawora, paraphasia) anu, sabalikna, aranjeunna ngagambarkeun rupa bumi anu henteu dikenal pikeun pasién. Malah jalma anu, sapertos wartawan, parantos hubungan sareng basa salami hirup sareng hirup sacara harfiah ku kecap, panginten henteu kantos mendakan dina tingkat fungsional basa, dina mékanisme kognitif artikulasi, maca sareng nyerat: kaéndahan basa tulisan sareng lisan, kanyataanna, nyaéta kesederhanaan tina éksékusi sareng, dugi ka kajadian sapertos ischemia, urang nganggap hal éta salaku napas. Pikeun ieu perlu salawasna nyandak waktos anjeun sareng ngajelaskeun: pasién anu janten buta, nuturkeun paréntah ahli terapi, bakal hésé pisan ngartos hartos sadaya kagiatan anu diusulkeun, ogé anjeunna moal tiasa mendakan strategi sacara mandiri. Sakumaha saur Seneca, teu aya angin anu nguntungkeun pikeun pelaut anu henteu terang ka mana.


Akhirna, petikan di mana Vianello cemas ngantosan ahli terapi biantara pisan keuna pikeun kuring, dugi ka mimiti milarian anjeunna di sekitar Santa Lucia saatos sababaraha menit ti perkiraan mimiti sési na. Urang kedah pernah mopohokeun sabaraha pasién, utamina anu umur, nempatkeun harepan aranjeunna ucapan Terapi kanggo ngamimitian komunikasi sareng damel deui, mudah-mudahan sapertos sateuacanna. Pikeun aranjeunna perlu bakti 100% kompeténsi urang, perhatian urang sareng usaha urang, sanaos kanyataan yén kahirupan dokter médis diwangun, sapertos kahirupan batur, ngeunaan masalah pribadi sareng khususna dinten-dinten sibuk.

Kontribusi urang

Aphasia henteu ngan ukur émosional tapi ogé biaya ékonomi pikeun pasién sareng kulawargana. Sababaraha urang, ku alesan ékonomi, ngawatesan kamungkinan rehabilitasi na, sanaos buktosna ngadukung kabutuhan padamel anu padet sareng konstan. Kusabab kitu, ti saprak Séptémber 2020, sadaya aplikasi kami tiasa dianggo gratis online di GameCenter Aphasia sareng lambaran kagiatan urang sadayana sayogi di dieu: https://www.trainingcognitivo.it/le-nostre-schede-in-pdf-gratuite/

Diharepkeun yén kasadiaan gratis bahan ieu tiasa ngabantosan anu peryogi pikeun pulih gancang sareng lengkep.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Perlakuan semantik di déwasaPerencanaan basa