Masih seueur deui bukti yén kalayan ningkatkeun umur ogé gangguan bobo sareng kasusah dina ngumpulkeun kenangan nambahan [3]. Dimimitian tina panyangka ieu, tim peneliti [1] usaha ngartos hubungan antara dua fénoména ieu anu aya hubunganana sareng sepuh: gangguan bobo e memori turun.

Nalika urang bobo, sababaraha unsur ciri kagiatan uteuk; di antawisna nyaéta fase gelombang anu laun sareng anu disebut spindar saré (karéta tina gelombang frékuénsi anu langkung luhur) anu saling disinkronikeun. Sinkronisasi ieu bakal turun saprak sababaraha taun [2].

 

Naon anu dilakukeun ku para ilmuwan?

Pikeun ngartos hubungan antara sinkronisasi dua unsur anu disebat (lambé alon sare sareng bobo sare) sareng hafalan, panaliti [1] aranjeunna nyandak dua kelompok sukarelawan, hiji ti twentysomethings sareng salah sahiji thirties, sareng parantos dilakukeun ieu:


  • Aranjeunna subjected sukarelawan pikeun Imaging résonansi magnét pikeun diajar karakteristik uteukna
  • Salajengna aranjeunna matuh aranjeunna ka salah sahiji ujian hafalan tina pasang kecap
  • Tuluy maranehna ngajantenkeun aranjeunna bobo kanggo hiji wengi nalika anjeunna badé sumping direkam kagiatan otak listrik na
  • Saatos wengi bobo, aranjeunna subuh aranjeunna tes memori anu sanés pikeun ningali sabaraha kecap anu aranjeunna émut

Tujuan sadaya ieu nya éta nyobian ngartos upami panyambungan anu kasebat dina dasar ngahijikeun kenangan sareng permaénan otak anu mana waé.

Naon anu aranjeunna mendakan?

Sakumaha anu dipiharep para ilmuwan, nya éta yén

  1. Kalayan ngeunaan bobo anu lambé-lambé sareng éncér dilebur, bakal aya anu salah singkronisasi langkung ageung di kalangan para pamuda
  2. Aya ogé aya anu pakait antara beuki singkronisasi e memori pangsaéna parleole parole
  3. Sinkronisasi ieu sigana gumantung kana daérah otak (korteks prefrontal medial) anu nyatana katémbong langkung atrophic di kolot urang

Perkembangan masa depan

Dibikeun hubungan antara singkronisasi anu disebat sareng kaahlian mémori, para peneliti hipotesis yén dina gelombang hareup badé tiasa disinkronkeun deui tujuanna pikeun ningkatkeun kaahlian mémori, ngalangkungan téknik stimulasi otak non-invasif.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian