Éta dimungkinkeun yén ngagabungkeun strategi motivasi kalayan pelatihan kognitif anjeun ningkatkeun efektifitasna? Ieu mangrupikeun patarosan anu ditaliti ku sababaraha panaliti ti Amérika Serikat sareng pikeun ngajawab aranjeunna ngembangkeun studi[1] dimana perlakuan komputerisasi dikintegrasikeun sareng pendekatan motivasi, nunjukkeun kamajuan anu signifikan dina tingkat kognitif umum, kaahlian memori sareng wanda.

panalungtikan

Panaliti milih kelompok 74 urang manula anu cacad kognitif dina tingkat subklinikal, ngabagi kana 3 subkumpulan, dua kelompok ékspérimén sareng grup kontrol:

  1. Grup munggaran ngalaksanakeun période 16-minggu na stimulasi kognitif komputer dikombinasikeun sareng strategi motivasi (jumlahna 30 jam)
  2. Grup kadua ngalaksanakeun periode 16-minggu na stimulasi komputerisasi tapi henteu digabungkeun sareng strategi motivasi (jumlahna 30 jam)
  3. Grup kontrol katilu anu dianggo, kanggo waktos anu sami sareng dua kelompok anu sanés, kaulinan komputer sareng teka-teki anu aya di pasar (crossword, sudoku, game utek ...)

 

Sadaya pamilon panaliti ngadamel dua evaluasi, hiji sateuacan perawatan sareng hiji 4 bulan ka hareup. Husus, aspék ieu ditaksir:


  1. Fungsi kognitif global (MMSE kalayan tambahan bentang angka WAIS-R, itungan sareng uji perhatian, pengetahuan umum, prakték basa sareng konstruksi)
  2. Memori spatial Verbal sareng visuo-Mémori (Mémori Logis sareng Reproduksi Visual tina Skala Memori Wechsler, sareng Uji Pangéngangan Selektif Buschke)
  3. Tingkat wanda diri dilaporkeun ku mata pelajaran (Beck Depression Inventory II)

Hasilna

Duanana stimulasi kognitif digabungkeun sareng strategi motivational sareng latihan kognitif komputerisasi, sanajan aya sababaraha bédana, gaduh ningkat tingkat kognitif umum, kamampuan diajar e memori verbal. Salaku tambahan, mimitina jinis perlakuan kaserang a ningkat wanda tina pamilon.

conclusions

Dibikeun biaya sosial sareng ékonomi panyakit sapertos Alzheimer, Penting pikeun nerapkeun yén aranjeunna ngalambatkeun manifestasi gejala pikun. Nu nulis Panaliti[1] kakara dibahas laporan yén, di Amérika Serikat, nyegah turunna 2 titik ka MMSE bakal nyéépkeun rébuan rébu pérak per taun per kulawarga, sedengkeun paningkatan 2 poin bakal nyéépkeun tabungan anu langkung ageung.
Upami dina hiji sisi panilitian anu nembé dibahas sigana nunjukkeun salah sahiji kaunggulan tina pengobatan komputer dibandingkeun stimulasi kognitif non-spésifik (éta tina grup kontrol), penting pikeun niténan épéktina jangka panjang. Dina hal ieu, panulis panalungtikan nyatakeun yén aranjeunna gaduh studi sanés anu dijalankeun ku tujuan ogé ngawalon patarosan anu terakhir ieu.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!