Saha éta Barudak sareng rumaja sareng kasusah sakola

Sabaraha lami éta? Ngadeukeutan 2-3 dinten

Sabaraha biaya na: 384 €

Kumaha éta ditungtungan: Laporan ahir sareng diagnosis mungkin (DSA)

Dimana penilaian dilaksanakeun: Via Ugo Bassi, 10 (Bologna)

Kumaha ngahubungan kami: 392 015 3949

Saha éta?

Jenis jalur ieu khususna cocog pikeun seueur jinis kaayaan. Salaku conto, nalika jalma éta sesah tetep fokus, ngapalkeun inpormasi sareng prosedur (téks anu bakal ditalungtik, tabel, prosedur ngitung ...), nyatakeun konsép, leres maca sareng ngartos inpormasi tulisan sareng lisan.

Dina kaayaan anu sanés, mamang éta ngeunaan kamungkinan yén budak atanapi jalma ngora ngagaduhan katerampilan anu langkung luhur tibatan norma sareng, akibatna, tiasa meryogikeun pangajaran anu dipersonalisasi.

Éta gunana khusus nalika sababaraha kaayaan ieu disangka:

  • dyslexia (maca masalah)
  • dysorthography (masalah ejaan)
  • dyscalculia (itungan masalah)
  • dysgraphia (masalah ngahasilkeun tulisan anu dibaca)
  • ADHD (perhatian sareng impulsivity)
  • Gangguan ucapan
  • Ditambahkeun (tingkat intelektual langkung luhur tibatan norma)

Kumaha éta dilakukeun?

Wawancara anamnestic. Ieu mangrupikeun kognitif anu ditujukeun pikeun ngumpul inpormasi anu relevan dina sajarah klinis pasien. Fase ieu mantuan pikeun ngaidentipikasi masalah mungkin sareng nyayogikeun orientasi anu munggaran pikeun nyetél fase évaluasi.

Kerangka evaluasi sareng diagnostik. Salami penilaian, murangkalih (atanapi jalma ngora) bakal ngalaman sababaraha tés anu ngagaduhan tujuan umum pikeun nalungtik fungsi kognitif sareng kinerja diajar (contona, tingkat inteléktual, katerampilan perhatian, ingetan, basa, akuisisi maca, nyerat sareng ngitung).

Ngadamel laporan sareng mulang wawancara. Dina ahir prosés diagnostik, laporan anu bakal ditarik anu bakal nyimpulkeun naon anu muncul tina tahapan-tim anu sateuacana. Usul intervensi ogé bakal dilaporkeun. Laporan ieu bakal dikirimkeun sareng dipedar ka kolotna nalika ngawawancara mulang, ngajelaskeun kacindekan dicapai sareng usulan pipilueun akibatna.

Naon anu tiasa dilakukeun salajengna?

Dumasar naon anu muncul tina pambiji, jalur anu béda tiasa dilaksanakeun:

Dina hal karusuhan khusus, ku kahadean tina berbunyi 170 / 2010, sakola kedah ngahasilkeun dokumen anu disebat Rencana Didactic Pribadi (PDP), dimana anjeunna bakal nunjukkeun alat kompensasi sareng dispensing yén anjeunna kedah nganggo pikeun ngarobih pangajaran dina metode diajar budak / budak éta (tingali ogé: diagnosis DSA: naon anu kedah dilakukeun sabeulah?).

Dina hal ciri anu sanés, sapertos kasusah perhatian, kasusah ingetan atanapi tingkat intelektual anu luhur pisan, sok dimungkinkeun pikeun nyusun rencana pengajaran anu dipersonalisasi ku ayana sirkular menteri dina BES (Kabutuhan Atikan Khusus).

Salajengna, rapat ucapan Terapi pikeun ningkatkeun aspék anu aya hubunganana sareng basa atanapi diajar (maca, nyerat sareng ngitung). kursus neuropsikologi pikeun ningkatkeun perhatian sareng ngémutan kaahlian sareng kursus latihan indung pikeun milari strategi anu cocog pikeun ngatur masalah prilaku anak.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!