Seueur urang ngadangukeun sauran ieu (dina basa Inggris), aranjeunna moal bakal aya waé anu anéh: nya éta jalma anu masihan buku janjian dina juru cukuran. Masalahna nyaéta hal anu anéh anu kedah aya, saprak urang ngadangukeun hiji paguneman real-time antara manusa sareng mesin.

Wahyu kasebut kaget ku sadayana jalma sabab, henteu sapertos daérah sanés (sapertos pangakuan jalma), algoritma kecerdasan buatan sok mendakan watesan anu hébat dina pamahaman sareng produksi basa lisan, sahingga daérah ieu dikonfigurasi salaku tantangan nyata 'kacerdasan buatan. Barina ogé, urang sadayana peryogi sababaraha detik pikeun mikawanoh telepon nyata tina telepon anu dirékam. Atanapi sahenteuna, dugi ka ayeuna.

Dina dokumen presentasi na Google duplex (ieu nami téknologi) urang bakal perhatikeun seueur tantangan anu parantos disanghareupan ku pamekar (tétéla, ngabéréskeun aranjeunna) sareng yén kami anu damel dina komunikasi komunikasi lisan terang pisan:


  • Henteu siga anu milarian Google, pamakean sora langkung seueur teu taliti: ngandung ragu-ragu, kecap diulang sababaraha kali, koréksi diri. Salah sahiji tugas mesin nyaéta pikeun "ngabersihkeun" sinyalna sareng nimba eusi inpormasi
  • Jalma sering ngobrol gancang sareng nalika aranjeunna dina telepon, aranjeunna tiasa gaduh latar latar. Tugas anu lian tina mesinna janten ngaidentipikasi sareng ngasingkeun pesen na
  • Eusi tiasa aya ambigu: sapertos conto anu disayogikeun ku halaman Google, dina basa Inggris "Ok for 4" tiasa hartosna "Ok for 4: oo" atanapi "Ok for 4 people". Tugas mesin nyaéta pikeun ngaidentipikasi sareng nyebatkeun kaayaan anu mungkin ieu
  • Ngenalkeun aspek-aspek pragmatik: kadang-kadang mesin kedah ngaréspon sareng tindakan pikeun pamundut anu eksplisit, contona "Naha anjeun tiasa ngantosan sakedap?", "Dupi anjeun tiasa ngulang?", "Naha anjeun tiasa nyeratna ku serat?"

Narikna, kanyataan éta, katingali langkung alami, sistem kedah langkung akurat: "mojang" anu nunjuk janji nganggo kecap panganteur, ragu sareng réformulasi pikeun tujuan nyalira pikeun katingal langkung alami.

Untungna pikeun urang, Duplex kedah ngidentipikasi dirina salaku robot sateuacan ngamimitian paguneman telepon sareng kami.

Kanyataanna tetep pamanggihan anu dilakukeun pikeun ngatasi sagala kasusah anu ditétélakeun di luhur tiasa gaduh pangaruh anu ageung modél pamahaman sareng produksi linguistik.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Dibaca bacaan