Pentingna fungsi eksekutif dina seueur bidang kahirupan dipikaterang sareng, teu anéh, urang parantos nyarioskeun hal éta ku seueur tulisan; urang parantos ningali, salaku conto, pentingna fungsi éksékutip anu aya hubunganana sareng matematika, To basa, ka maca sareng paham kana téks, sareng ka creativeness.

Salaku tambahan, penilaian anu lengkep pikeun fungsi éksékutip tiasa ngabantosan ngabédakeun antara béda-béda bentuk pikun.

Konsékuansi anu paling jelas nyaéta seueur panilitian anu fokus kana kamungkinan ningkatkeun fungsi eksekutif dina sababaraha jinis kontéks, contona, dina umur prasekolah, dinaaphasia sareng di tatu otak diala.


Sasaurang ogé parantos nyobian ningali naha fungsi éksékutip tiasa ditingkatkeun sacara teu langsung, contona ku diajar a maénkeun alat musik.

Panilitian anu dilakukeun ku Arfé sareng kolaborator ogé pikaresepeun pisan[1], ngalangkungan panulis ngaévaluasipangaruh latihan program komputer kana fungsi éksékutip.

Khususna, aranjeunna nyababkeun sakumpulan barudak 5 sareng 6 taun ka 8 jam latihan dina coding ngaliwatan platform online (code.org); barudak anu sami, sateuacan sareng saatos masa latihan, dibandingkeun sareng kelompok barudak anu sanés, janten kagiatan sakola standar dina mata pelajaran ilmiah anu ditingali pikeun umur, ngalangkungan tés sareng perencatan ieu:

  • Elithorn Persépsi Maze Test tina BVN 12-18
  • Nomer Stroop tina BIA
  • Pamblokir NEPSY-II

HASILNA

Luyu sareng anu diarepkeun ku panaliti, murangkalih anu parantos ilubiung dina latihan program komputer kéngingkeun hasil kanaékan kinerja dina perencanaan sareng tés kontrol impulsivity.

Hasil ieu, diala ngan dina hiji bulan, nyaéta sarimbag sareng kanaékan spontan dina pagelaran anu dititénan salami tujuh bulan pinuh.

Ngémutan perkawis éta, sadayana ieu henteu heran pisan: diajar tina coding, kanyataanna, diperyogikeun pikeun leres nganalisis masalah, konsép prosedur prosedur algorithmic sareng ngabagi hiji karya kana sababaraha léngkah tanpa buru-buru; dina hartos, kamampuan ieu ngan ukur tiasa dijumlahkeun ku istilah "perencanaan" sareng "penghambat".

Upami data ieu ditiru sareng épékna ogé dititénan dina kahirupan sapopoe barudak sareng nonoman (contona, dina kinerja sakola) bakal aya hiji alesan deui pikeun dipercaya coding kagiatan penting pikeun dilebetkeun sacara permanén dina kurikulum sakola.

Anjeun ogé tiasa resep:

Bibliografi

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!