Lambaran data téknis

BDA 16-30

ngaran: BDA 16-30

Autori: Massimo Ciuffo, Damiano Angelini, Caterina Barletta Rodolfi, Antonella Gagliano, Enrico Ghidoni, Giacomo Stella

Imah penerbitan: Ngadamel OS


Dileupaskeun taun: 2018

Wewengkon ditalungtik: Bacaan, nyerat sareng pangertosan

Rentang umur: ti 16 taun teras

gambaran

BDA 16-30 mangrupikeun batré tina tés pikeun diagnosis disleksia sareng disorthography dina nonoman sareng déwasa.

Éta batré anu inovatif pikeun kualitas, pikeun tujuan tés-parantos dirancang sareng pikeun bukti ilmiah pikeun ngadukung éta. Dibandingkeun ujian ayeuna anu aya pikeun ngevaluasi maca sareng tulisan saatos sakola tengah, nawaran BDA 16-30:

  • Kecap-kawéntar: daptar tilu kecap anu diulang dina urutan anu béda. Sanés tés decoding, tapi tugas diskriminasi visual anu ngamungkinkeun pikeun kéngingkeun nilai "kagancangan artikulasi".
  • Dys-kecap: dua daptar kecap kalayan hurup ngarobih posisi ("baclone" tibatan "balkon"). Daptar ieu kedah meryogikeun aktivasina cara maca leksikal kumargi subjekna kedah maca versi anu leres tina kecap.
  • Dys-sapotong: sapertos kecap dis-dis, ogé dis-sapotong nampilkeun kecap anu nganggo huruf terlantar, sahingga meryogikeun ogé dina hal ieu aktivasina jalur léksikal, tapi kamungkinan tiasa ngabantosan kontéksna.
  • Lagu lebur: petikan di mana sababaraha kecap (umumna dua atanapi tilu) ngagabung sareng ("dinten ieu dinten anu indah matahari"). Ogé dina hal ieu perlu diaktipkeun cara léksikal, sajaba inpormasi kontekstual, pikeun misahkeun kecap.
  • Bacaan jempé: sigana tés anu paling inovatif dina évaluasi maca dina nonoman sareng déwasa (kami parantos ngobrol ngeunaan évaluasi laju maca dina pikiran dina tulisan ieu). Mangrupikeun petikan pikeun maca dina émutan dimana aya sababaraha tindakan anu kedah dilakukeun. Administrator, ku nyirian waktos anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun tindakan, tiasa kéngingkeun idep ngeunaan maca gancang tanpa watesan anu aya hubunganana sareng kagancangan artikulasi. Nyatana, sakumaha anu dijelaskeun di dieu sacara éksténsif, épék siling parantos dibuktikeun pikeun kagancangan maca banter, sedengkeun kagancangan maca émutan terus ningkat nalika studi dituluykeun bahkan saatos SMA.
  • Ditunjuk ku kalimat: sapuluh kalimat anu ditulis sareng tugas anu ngaganggu. Hal ieu dianggo pikeun ngabiayaan kemungkinan imbuhan anu dilaksanakeun ku budak lalaki sareng awéwé kalayan disorthografi.
  • pangertian: sapotong sareng kecap anu teu konsisten kalayan hartos téks. Tugas subjek nyaéta mendakan kecap-kecap semantis anu salah.

Salian ti tés ieu, aya ogé tés klasik (kalayan stimulan anu cocog pikeun umur mata pelajaran):

  • Maos kecap
  • Maca euweuh kecap
  • Lagu dictasi

Struktur tés

Daptar bacaan

  • Kecap-kawéntar
  • ngajadikeun bebas lan aya saratna
  • Dys-kecap
  • Henteu aya kecap

Maos lagu

  • jalan satapak
  • Dys-lagu
  • Lagu lebur
  • Bacaan jempé

tulisan

  • Lagu dictasi
  • Ditunjuk ku kalimat

pangertian

  • Bacaan salembar sareng deteksi inconsistencies

Naros sareng Kontra

kaunggulan

Tésna inovatif sareng dirancang pikeun kelompok umur rujukan (ieu sanés kalibrasi ulang tés saderhana pikeun sakola dasar).

Kaahlian henteu pernah dianggap jauh, sapertos maca jempé sareng kecepatan articulatory, dievaluasi.

Tés ieu langkung peka tibatan naon anu dilakukeun sateuacan ujian ieu; ieu mangrupikeun dokumén dina karya ilmiah.

Tés pamahaman sigana kirang kapangaruhan ku kompeténsi sanés anu maén dina tés pamahaman anu dianggo dugi ka ayeuna (mémori jangka panjang, mémori damel…).

Sampel ieu ditetepkeun ku umur sareng sakola.

Aya literatur ilmiah pikeun ngadukung tés inovatif.

Éta nginjeumkeun sorangan pikeun ngaidentipikasi simulator.

 

defects

Biaya luhur.

Metode nyetak online sareng mayar, saluareun biaya batré anu parantos ageung.

conclusions

BDA 16-30 mangrupikeun batré tés anu penting pikeun anu kalibet dina panilitian diagnostik pikeun gangguan diajar rumaja sareng déwasa. Éta ngaleuwihan watesan anu aya dina batré uji saméméhna di daérah ieu sareng pastina lengkep, tapi ogé mahal pisan.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Buku video gagap ayeuna