Sateuacan ngamimitian: tanggal 18 sareng 19 Séptémber bakal aya édisi salajengna kursus online (Zoom) "Perlakuan aphasia. Alat praktis ". Waragadna € 70. Mésér kursus dina versi sinkronis kalebet aksés sadidinten kana versi asinkron anu ngandung, dibagi ku pidéo, sadaya eusi kursus. program - Bentuk pendaptaran

Pamaréntah mangrupikeun pitunjuk - naon waé - anu tiasa dipasihkeun ka jalma anu ngagaduhan aphasia pikeun mempermudah ngahasilkeun kecap. Tujuanana, tangtosna, nyaéta ngirangan frékuénsi sareng "kuantitas" tina bantosan ieu dina waktosna, kalayan ngarepkeun yén jalma éta bakal tiasa ngahasilkeun kecap dina total otonomi.

Conto isarat nyaéta:


  • Sarankeun suku kata anu munggaran
  • Tulis kecap na
  • Tulis, ucapkeun atanapi mimikkeun hurup kahiji
  • Tulis hurup awal anu ditulis dina hawa atanapi dina méja nganggo ramo

Dina un articolo precedente urang nyarioskeun perkawis kajian [1] anu ngabandingkeun jinis isyarat (fonologis atanapi semantis anu digunakeun), dugi kana kasimpulan yén, sacara umum, henteu seueur bédana tina hal épéktipitas; dina tingkat individu, kumaha ogé, sababaraha urang resep saran tina jinis fonologis tibatan ciri semantis, atanapi sabalikna.

Dina panilitian anu langkung énggal [2] Wei Ping sareng réréncangan nyobian ngidentifikasi stratégi anu paling épéktip pikeun merangsang ngaran kecap. Kumisan ti sababaraha faktor anu parantos dipikaterang sapertos lilana sareng intensitas pangobatan, tim paniliti disorot peran sentral tina isyarat tinulis anu sigana épéktip bahkan ngaliwatan pangaluaran saderhana kecap, tanpa kedah nyonto na.

Alesan pikeun kamungkinan épéktip anu langkung ageung tina isyarat tinulis diringkeskeun sapertos kieu ku panulis:

  1. Bentuk tinulis permanén sareng henteu buruk sapanjang waktos (henteu sapertos tanda lisan)
  2. Éta langkung resep maca sepi sareng, akibatna, recoding fonologis
  3. Aktipkeun a mémori motor dibungkus ku tulisan, sahingga micu jalur salajengna pikeun pamulihan kecap [tarjamahan urang]

Bibliografi

[1] Neumann Y. Babandingan séri kasus anu museur semantis vs. Terapi sacara fonologis cued ngaran perlakuan dina afasia. Clin Linguist Phon. 2018; 32 (1): 1-27

[2] Wei Ping SZE, Solène HAMEAU, Jane WARREN & Wendy TERBAIK (2021) Ngidentipikasi komponén Terapi ngaranan suksés diucapkeun: meta-analysis tina campur kecap-kecap pikeun jalma déwasa kalayan aphasia, Apasiasi, 35: 1, 33-72

Éta ogé mungkin dipikaresep anjeun

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
cookie maling diropéa