Sateuacan urang ngamimitian.
Kursus anu teu sinkron "Réhabilitasi aphasia”Ayeuna sayogi. Éta ngandung langkung ti 4 jam pidéo dina buktina panganyarna, pendekatan rehabilitasi anu pangsaéna, tips pikeun pangobatan, seueur bahan anu tiasa diunduh. Sakali dipésér, tangtosna bakal sayogi salamina. Harga na 80 € kalebet PPN.

Salah sahiji (sababaraha) poin anu kuat anu urang tiasa kéngingkeun tina anu terakhir Cochrane Review of aphasia pasca-stroke (2016) nyaéta yén terapi biantara kedah intensif. Pondokna, seueur jam langkung saé tibatan sababaraha sareng seueur padamelan, langkung saé. Nanging, bahkan dimimitian tina prinsip ieu, teu jelas naon anu dimaksud perlakuan intensif sareng sabaraha jam anu saleresna kedah diséépkeun unggal minggu.

Perlakuan anu intensif, kanyataanna, tiasa diwangun ku:


  • Seueur jam saminggu salami sababaraha minggu
  • Langkung jam sadinten kanggo waktos anu langkung pondok

Numutkeun ka Bhogal, Teasell and Speechley (2003) pangobatan intensif kedah diperyogikeun sahenteuna 8 jam saminggu salami 2 atanapi 3 bulan. Ogé dina tulisan anu sami ditetepkeun yén perlakuan anu intensif "dikomprés" dina waktos anu langkung pondok tiasa nyababkeun langkung seueur hasilna tibatan perlakuan sumebar dina waktos anu langkung lami.

Sababaraha pangarang parantos nyobian nganggo formula pikeun ngitung intensitas pangobatan:

  • Inténsitas Campur Kumulatif (Warren dkk, 2007): Dosis1 x Frékuénsi dosis2 x Total durasi intervensi
  • Rasio Inténsitas Terapeutik (Babbitt dkk, 2015): Jumlah jam terapi dina program pangobatan dibagi ku jumlah total jam pangobatan poténsial

panganyarna protokol perawatan aranjeunna parantos tipayun ningali dosis intervensi pikeun dikaluarkeun. Ieu kasus, contona, tina CIAT (Terapi Aphasia-Diinduksi Konstrain) atanapi ILAT (Terapi Aksi Bahasa Inténsif), dimana pangobatan tiasa dugi ka 3-4 jam sadinten salami dua minggu.

Sacara umum, ngaliwat sagala pustaka, hiji-hijina kacindekan anu tiasa ditarik nyaéta Frékuénsi Dosis anu luhur2 nyaéta pikeun pikaresep dina tahap awal pikeun kéngingkeun paningkatan anu paling; dina tahap saterasna, dimungkinkeun pikeun mertimbangkeun ngirangan padumukan pikeun ngajaga paningkatan ieu.

1 Dosis: Jumlah épisode pangajaran nalika sési
2 Frékuénsi dosis: Jumlah kali dosis dirumuskeun per unit waktos (contona unggal jam)

Bibliografi

Babbitt EM, Worrall L, Cherney LR. Struktur, Proses, sareng Hasil Rétrospektif Tina Program Aphasia Komprehensif anu Inténsif. Am J Biantara Lang Pathol. 2015 Nov; 24 (4): S854-63

Bhogal SK, Teasell R, Speechley M. Inténsitas terapi aphasia, pangaruh kana pamulihan. Stroke. 2003 Apr; 34 (4): 987-93.

Brady MC, Kelly H, Godwin J, Enderby P, Campbell P. Biantara sareng terapi basa pikeun aphasia saatos stroke. Cochrane Database of Systematic Reviews 2016, Édisi 6. 

Warren SF, Fey ME, Yoder PJ. Panilitian intensitas perlakuan anu béda: tautan anu leungit pikeun nyiptakeun intervénsi komunikasi anu épéktip optimal. Ment Retard Dev Disabil Res Pd. 2007; 13 (1): 70-7. 

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Aphasia: mana pendekatan pikeun milihDihasilkeun disgraphia