Rehabilitasi Neuropsychological dina sababaraha sclerosis sanés janten topik anu anyar pikeun urang. Salaku conto, kami parantos ngobrol ngeunaan sababaraha pendekatan rehabilitasi dina kontéks ieu. Nanging, panelitian biasana museurkeun jalma sareng bentuk relapsing-remitting sababaraha sclerosis atanapi henteu netepkeun kumaha conto anu dipilih. Dina panalungtikan[1] anu urang ngobrolkeun ayeuna, kitu, para sarjana parantos fokus bentuk kutang sekundér sareng aranjeunna hoyong nguji a perlakuan komputer anu difokuskeun kana domain kognitif anu béda.

panalungtikan

Dina ulikan ieu, sakelompok 36 urang kalayan sababaraha sclerosis sékundér kadua dibagi kana 2 subkumpulan:

  1. Subgroup munggaran (19 jelema) ngalaman perlakuan 8-minggu (3 sesi di 45 menit unggal minggu) dimana komponén kognitif anu dilatih sapertos perhatian sareng konsentrasi, dibagi dibagi, memori visual, memori verbal, logis logis sareng fungsi eksekutif.
  1. Subgroup kadua (17 urang) gantina dikadalikeun pikeun pengendali kontrol (i.e. siri latihan, tina waktos anu sami sareng subgroup ékspérimén, sareng panyangka yén dina hal ieu aranjeunna henteu ngagaduhan pangaruh anu signifikan), contona ngaliwatan anggo teka-teki pikeun ngahirupkeun atanapi téks pikeun maca sareng ngartos.

Sadaya pamilon, sateuacan sareng saatosna dirawat, dievaluasi ku batré neuropsychological pondok anu sering dianggo dina kontéks sclerosis, BICAMS, ditambah timbangan pikeun déprési (BDI-FS), kacapéan (MFIS ) sareng kualitas kahirupan (EuroQol EQ-5D), sadayana kalayan tujuan pikeun niténan épék latihan sareng ngabandingkeun dua subkumpulan.


Hasilna

Ku ngabandingkeun dua subkumpulan di ahir jaman rehabilitasi neuropsikologis, éta mecenghul yén jalma anu ngalatih pelatihan komputer nunjukkeun paningkatan anu langkung ageung tibatan jalma sanés dina memori verbal, mémori spatial e laju ngolah. Salaku tambahan, jalma anu sami nunjukkeun kauntungan sorangan nada haté, ka kacapean katénjo jeung milikana kualitas hirup.

Éta kudu ditambahkeun yén dina sagala variabel anu dianggap épék muncul janten ageung pisanku sabab nyambatkeun hubungan anu klinis hébat.

conclusions

Tina data panelitian ieu sigana sigana ogé jalma anu ngagaduhan sababaraha sclerosis sékundér sékundér tiasa kauntungan tina perlakuan komputer. Padika perawatan ieu gaduh kauntungan anu penting pikeun tiasa dianggo di bumi pasien sareng tanpa ayana professional, sahingga sadayana langkung mirah sareng langkung gampang dilaksanakeun.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Gangguan ucapan dina pasien kalayan sababaraha sclerosisNaon hubungan antara DSA sareng kognitif poténsial anu luhur?