Kusabab mimiti taun internét, sababaraha nagara (khususna Amérika Serikat, Kanada sareng Australia) parantos ngartos pentingna telemedisin pikeun sasak jarak jauh - khususna pikeun pasién anu ngirangan mobilitas - e motong ongkos. Dina taun-taun ayeuna, salian ti éta, éta parantos katingal kumaha mungkin ningkatkeun pagelaran anu aya hubunganana basa malah sababaraha taun saatos kajadian éta, sanaos biasana anu ngurus hungkul diwatesan ku waktos. Kadatangan tablet - sakumaha anu parantos dibahas dina tulisan sanés - mangrupikeun kakuatan pendorong anu sanés pikeun nyoko kana téknologi anyar dina pengobatan aphasia.

Tulisan panganyarna ku Kurland, Liu sareng Stokes (2018), sayogi gratis di dieu, ngajelaskeun sacara detil ngeunaan pamekaran sareng hasil kursus genep bulan di mana rupa-rupa alat dina tablet dianggoadministrasi diri sapopoé ngeunaan sababaraha kagiatan anu aya patalina sareng basa (Prakték Imah) digabungkeun sareng ngawaskeun mingguan ngalangkungan videochat.

tujuan

  • Pariksa efektivitas kagiatan ieu dina pangropéa jangka panjang kecap anu kaala
  • Pariksa kamungkinan ngagunakeun téknologi otonom ku jalma anu ngagaduhan aphasia
  • Ngartos variabel anu tiasa maénkeun peran positip dina jinis jalan ieu

Tulisan éta ngagambarkeun ku cara anu écés pisan sareng detil kumaha bahan anu digunakeun dikandung sareng diwangun


nalungtik

21 poko (47.3-81 taun) nampi 2 minggu pangobatan terapi pidato klasik. Aranjeunna teras dilaksanakeun genep bulan prakték di bumi kalayan 40 diperlakukeun saméméhna sareng 40 rangsangan anu teu dirawat saméméhna. Pikeun masing-masing tina dua kelompok stimulan, satengah tina gambar parantos dianggo dina pangubaran, sedengkeun anu sanésna énggal énggal. Pikeun nyusun bahan kami ngarujuk anjeun ka kaca 1143-1144 tina tulisan éta, sabab éta mangrupikeun hiji (sababaraha) kasus dimana strukturna sareng konstruksi bahan dijelaskeun dina detil. Unggal minggu, jalma aphasic nyambung dina videochat sareng therapist biantara pikeun masihan koméntar ngeunaan kamajuan jalur.

hasil

  • Naha latihan diri di bumi ningkatkeun ingetan kecap-kecap anu kaala dina terapi? Salami genep bulan, sadaya kelompok diuntungkeun tina terus-terusan kakeunaan rangsangan. Nanging, sakumaha anu parantos dikonfirmasi dina literatur, dina évaluasi dina akhir genep bulan gambar anu paling parah nunjukkeun balikna kana tingkatan sateuacan akhir perlakuan klasik, upami henteu langkung handap. Kader korek, kitu, ningalikeun pamutahiran sanajan dina ahir jaman pelatihan. Tapi, 4 sasih saatos latihan di bumi, henteu aya kelompok anu nunjukkeun pangropéa anu penting.
  • Nomer na rangsangan anu teu dirawat sareng dikaluarkeun nyata luhur, henteu paduli ayana parah gambar, salami periode latihan. Saatos 4 bulan, ngan kader anu paling parah jaga sababaraha sajumlah kecap.

watesan

  • Henteuna grup kontrol
  • Sampel pisan terbatas anu nyegah ngidentipikasi beurat sababaraha variabel (kirang akrab sareng tablet, ayana apraxia, jsb)

conclusions

Panilitian anu lengkep anu nambihan bagian anu sanés pikeun pangaweruh anu urang ngagaduhan ngeunaan hubungan antara tablet sareng aphasia. Kamajuan téknologi sareng - hanjakalna - panurunan sumber daya anu sayogi ngajantenkeun langkung diperyogikeun ngagunakeun strategi pikeun ngadorong latihan otonom dina panjagaan jarak jauh périodik, utamina ngémutan "gunakeunana atanapi leungit" sifat seueur kamampuan kapangaruhan ku afasia.

watesan

  • Henteuna grup kontrol
  • Sampel pisan terbatas anu nyegah ngidentipikasi beurat sababaraha variabel (kirang akrab sareng tablet, ayana apraxia, jsb)

Bibliografi

Kurland, J., Liu, A., & Stokes, P. (2018). Balukar tina Program Prakték di Séptémber dumasar tablet sareng Telepractice ngeunaan Hasil Pangubaran di Aphasia KronisJ Wicara Lang Kéngingkeun Res, 61 (5), 1140-1156. doi: 10.1044 / 2018_JSLHR-L-17-0277.

Bahan kami ngeunaan aphasia

Aphasia henteu ngan ukur émosional tapi ogé biaya ékonomi pikeun pasién sareng kulawargana. Sababaraha urang, ku alesan ékonomi, ngawatesan kamungkinan rehabilitasi na, sanaos buktosna ngadukung kabutuhan padamel anu padet sareng konstan. Kusabab kitu, ti saprak Séptémber 2020, sadaya aplikasi kami tiasa dianggo gratis online di GameCenter Aphasia sareng lambaran kagiatan urang sadayana sayogi di dieu: https://www.trainingcognitivo.it/le-nostre-schede-in-pdf-gratuite/

Pikeun tulisan tioritis ngeunaanaphasia anjeun tiasa didatangan arsip urang.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

kasalahan: Eusi ieu ditangtayungan !!
Benteng tina kecapModel dua arah tina denominasi