Saha anu damel dina widang diajar, paduli profésional anu khusus, pasti bakal mendakan diri anu nunjukkeun aranjeunna metoda anu pangsaéna pikeun diajar atanapi, sahenteuna, metodeu anu paling cocog pikeun murid anu khusus.

Jawabanna henteu gampang sabab saluyu sareng seueur variabel: efektivitas téknik éta sorangan, ciri murid (umur, sagala kasusah kognitif, gaya diajar), jinis inpormasi anu tiasa dipasihkeun, kontéks anu diwajibkeun diajar ...

Untungna, psikolog kognitif sareng atikan parantos ngembangkeun sareng ngaevaluasi téknik ulikan anu gampang dianggo anu tiasa ngabantosan murid diajar langkung saé dumasar kana kabutuhanna. Nanging, literatur ilmiah ngeunaan subjek anu kacida gedéna sareng éta memang tangtangan pikeun citakan. Maka pantes pikeun hatur Dunlosky[8] sareng kolaborator anu sababaraha taun ka pengker ngadamel monograf anu bakal mangpaat pisan pikeun urang sadaya: dina padamelan maranéhanana aranjeunna ngaéji 10 téknik anu béda ngajelaskeun sacara jelas tingkat efektivitasna dina kontéks anu béda, sareng sababaraha jinis inpormasi pikeun diajar sareng dina dumasar kana béda ciri murid. Kasimpulanana, aranjeunna parantos ngalaksanakeun jumlah karya anu ngamungkinkeun urang pikeun ngabiji mangpaat masing-masing tina 10 padika diajar ieu.


Hasil tina pagawéanna, sanajan sintétis anu aya hubungannana ka luhung panalungtikan anu ditaliti, mangrupikeun monograf anu rada panjang[8] (sanajan mangpaat sareng kami mamatahan anjeun maca éta); kami teras mutuskeun pikeun nyimpulkeun éta deui ku ngadaptarkeun téknik kalayan déskripsi singget sareng gelar utiliti relatif.

Hayu urang mimitian ku tabel kasimpulan dituturkeun ku katerangan anu langkung luas:

Garis luhur / sorot

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: murid mandiri dina pangajaran sareng kalayan kamampuan alus pikeun ngaidentipikasi inpormasi anu relevan dina téks.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: téks anu hese ngarti sareng / atanapi naskah anu anjeun parantos gaduh pengetahuan sateuacana.

Éta meureun pendekatan anu paling luas pikeun diajar di antara mahasiswa, sahenteuna pikeun SMA atanapi tingkat SMA. Pangguna anu lega sigana disukai ku kesederhanaan dina aplikasi metode ieu sareng ku saeutik waktos tambahan dibandingkeun anu parantos diperyogikeun ku diajar bahan pikeun ditaliti.
Sanaos sadayana, bukti éta ngalawan metode ieu sareng panulis monograf[8] aranjeunna ngararjamahkeun éta salaku sakedik anggo pikeun sababaraha alesan: dina sababaraha kaayaan rada ningkatkeun pagelaran mnemonic. Éta tiasa mangpaat pikeun siswa anu mampuh ngaguratna atanapi nyorot sacara épisién atanapi nalika téks hususna sesah, tapi dina seueur kasus saleresna éta malah bakal ngaganggu kinerja dina tugas-tingkat luhur, khususna nalika tés anu bakal disanghareupan henteu kapendah.

Konci mnemonics

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: barudak yuswa 7 taun sareng barudak sareng masalah diajar.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: kecap pikeun diajar (deungeun, lungse, ilmiah) sareng gampang dibayangkeun.

Éta téhnik kuna, dumasar kana gambar méntal. Nyimpulkeun ka maksimal, nya éta nyiptakeun gambar anu ngagaduhan nami anu sami jéntré pikeun kecap atanapi inpormasi anu émut.
Bayangkeun kedah ngapalkeun tarjamahan tina basa Inggris kuda; anjeun tiasa ngabayangkeun biruang ngudag kuda sareng labél sadayana nganggo kata konci atawa jadi, dibéré katampi ku istilah Itali ieu.
Sanaos dina sababaraha kaayaan sigana mah masihan hasil anu nguntungkeun, panulis pangajaran[8] aranjeunna nempatkeun éta diantara nu sakedik anggo. Éta sigana ngan ukur ngahasilkeun hasil anu saé upami diajar kana kecap-kecap anu nginjeumkeun diri kalayan gampang dibayangkeun (urang tiasa nyarios "beton"), tapi éta henteu gampang pikeun dianggo (meryogikeun latihan khusus); basa aranjeunna hadir, épék moal lami. Salaku tambahan, dina milarian[9] parantos ngahasilkeun hasil anu sami sareng langkung rendah tina tékniktés diri (tingali ieu di handap), kalayan bédana yén dimungkinkeun leuwih gampang dina lamaran na.

Anggo gambar pikeun diajar naskah

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: barudak yuswa 8 taun atanapi langkung.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: téks anu tiasa dipelajari ku inpormasi sareng inpormasi "ditingali".

Téhnik anu katingalina gampang ieu diwangun ku cara ngabayangkeun sacara visual naon anu didéngé atanapi dibaca ku murid. Nyiptakeun répréséntasi méntal visual kedah ngabantosan anjeunna langkung saé sareng nginget naon anu diajar.
Salaku conto, upami urang ngupingkeun pelajaran kana bénten antara gajah Afrika sareng gajah Asia, tinimbang ngan ukur daptar hafangan, urang tiasa nyiptakeun gambar visual anu ngawakilan aranjeunna. Hayu urang cobian ngalakukeunana: hayu urang bayangkeun urang tingali dua gajah nutup babarengan, hiji langkung jangkung (Afrika) tibatan anu séjén; anu langkung ageung gaduh dua liang katingali dina tungtung kalapa, hiji-hiji ogé; Urang tingali anu langkung ageung sareng tonggong datar sedengkeun anu alit langkung diteken; "Tengetan" panggedéna kami ogé perhatikeun langkung ageung ceuli anu aya hubunganana sareng ukuranana bari gajah Asia dibayangkeun ku cepil anu langkung alit sareng bunder.
Kuring bet anjeun parantos émut fitur-fitur ieu tanpa kudu maca deui!
Hanjakalna, upami nuju diajar ilmu anyar sanés ngan ukur saderhana. Memang Dunlosky sareng rekan-rekannya[8] aranjeunna katalog téknik ieu diantarana sakedik anggo. Hayu urang tingali kunaon: sanaos langkung gampang diterapkeun tibatan taun kecap konci mnemonic, pedah sok dugi ka kecap-kecap anu hartosna gampang materialisasi dina gambar atawa teks anu bakal dipimilik dina cara mnemonik, bari teu aya pangaruh positip kana pamahaman téks; sanaos sababaraha pedah parantos di tingali sareng barudak kelas katilu[14] (tapi henteu lami[11]) pedah sigana dugi ka budak anu "diresep" pikeun ngagunakeun gambar méntal atanapi pikeun siswa anu fungsina langkung luhur[13].

Anjeun ogé tiasa kataji ku: Sclerosis langkung: kakurangan kognitif sareng kaahlian nyetir

Reread

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: ampir kanggo unggal jinis murid (intelijen anu luhur sareng rendah[1], sareng sareng tanpa aya masalah maca[5], sareng sareng tanpa aya masalah mémori damel[14]) tapi murid anu gaduh kaahlian anu langkung luhur sigana manpaatna paling[3].

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: kanggo sacara praktis sagala jinis téks (naratif, tulisan koran, bab buku, fisika, fiqih, biologi, téknologi, géografi sareng teks psikologi).

Sakumaha dina hal sorot / maca deui, téhnik ieu ogé diantara anu paling dianggo ku murid anu milari diajar anu langkung hadé. Henteu seueur penjelasan anu diperyogikeun: éta masalah pikeun maca deui téks sababaraha kali supados langkung saé.
Bertentangan sareng naon anu bakal diarepkeun[8], panulis ngalaporkeun hiji sakedik anggo tina téhnik. Panalitiang moditas panalitian ieu lumangsung museurkeun ampir éksklusif pikeun mahasiswa tingkat universitas waktu sakedik atanapi henteu dipikanyaho sabaraha variabel anu sanés, sapertos kaahlian murid sareng pengetahuan saméméhna, mangaruhan pangaruhna na. Urang terang aranjeunna teu aya épék positif ngeunaan kamampuan pikeun ngélingkeun inpormasi (saatos interval waktu anu pondok) tapi teu aya bukti ngeunaan pangaruh dina pamahaman. Tungtungna, sanaos gampang sareng gancang dianggo, kamajuan diajar muncul goréng lamun dibandingkeun teknik sanés sapertos kitu ngolah pitakon, le autospiegazioni sarta l 'pambiji mandiri diri (tingali kahandap).

Pikeun kasimpulan

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: murid mibanda keterampilan sintésis anu alus.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: khususna upami anjeun parantos gaduh pangaweruh dina subjek.

Nyimpulkeun téks gaduh tujuan, payuneun jumlah inpormasi, pikeun ngaidentipikasi anu paling penting, pikeun nyambungkeun aranjeunna babarengan supados langkung saé diajar aranjeunna. Ieu ogé téknik anu kasohor pisan sareng pasti henteu aya conto anu dipikabutuh pikeun ngartos naon anu kami bahas.
Sanaos kamampuan kanggo nyimpulkeun inpormasi anu terus didorong dina pendidikan formal hiji jalma, bukti bukti pikeun hiji sakedik anggo tina téhnik ieu[8] upami dianggo pikeun tujuan diajar anu langkung saé. Alesanna mangrupikeun katingalina estu efektif ngan ukur sareng murid anu ngagaduhan kamampuan pikeun nyimpulkeun téks (anu teu jelas atos) janten, upami urang di payuneun barudak, mahasiswa sakola menengah luhur (sareng kadang tingkat universiti!), aplikasi tina metodeu ieu peryogi latihan panjang sareng ieu ngajantenkeun sesah panawaran gancang. Bukti anu konsisten kurang ngeunaan kamampuan pikeun ningkatkeun diajar, pamahaman tina téks jeung diropéa inpormasi diajar dumasar kana waktos. Leuwih jauh, teu aya sajumlah cukup paniliti anu nguji efektifitasna di lingkungan sakola.

Prakték silih sambung

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: utami mahasiswa tingkat universitas.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: khususna pikeun pangajaran matematika.

Téhnik ieu[15] éta diwangun dina alihan ngalaksanakeun sababaraha jinis kagiatan sareng parantos diajar di luhur sadayana dina kontéks pembelajaran matematika.
Di dieu, sakeudeung, kumaha jalanna: saatos jinis masalah (atanapi topik) parantos diwanohkeun, prakték kedah difokuskeun jinis masalah anu sami. Salajengna, nalika ngenalkeun unggal jinis masalah anyar, latihan mimiti kedah difokuskeun kana jinis masalah anu terakhir, teras latihan tambahan kedah ngamimitian alternatip jinis terakhir masalah sareng anu diawat.
Hayu urang nyandak conto: saurang murid anu ngulik kumaha padamelan padamelan diitung, panginten tiasa nyalira ngalaksanakeun masalah ngeunaan batu, piramida sareng silinder; tinimbang ngarengsekeun heula Tutti masalah dina batu, teras nembus piramida sareng ngan di tungtung ngurus latihan dina prisme, prakna salingkuh meryogikeun murid sina ngalaksanakeun ngarobah un masalah kubik, uno dina piramida jeung uno dina prisma (lajeng mimitian deui).
Gagasan yén nyampur latihan tina sababaraha jinis ngabantosan diajar langkung hadé, tinimbang ngalaksanakeun mata pelajaran anu béda ku diajar aranjeunna langkung-langkung, sigana sigana patojaiyah. Nanging, dimungkinkeun yén ieu kusabab parobahan tina modél latihan anu terus-terusan bakal ngamajukeun prosés mental sareng topik-spésifik, ngajantenkeun murid sina diajar ngabandingkeun sababaraha jinis masalah.
Kaayaan tipeu ieu sigana, dina kaayaan anu tangtu, pikeun nurunkeun pagelaran langsung teras ngahasilkeun buah jangka panjang kalayan pembelajaran anu langkung stabil sareng kamampuan langkung ageung pikeun nerapkeun naon anu ditaliti.
Upami nyanghareupan bukti anu diklumpukkeun dina karya sastra ilmiah, panulis ulasan ménélkeun téknik ieu sapertos utilitas sedeng. Manfaatna aya dina kanyataan yén éta ngabuktikeun sorangan efektif dina diajar matematika; kontra anu di data kontradiksi tina karya ilmiah (sakapeung nguntungkeun, sakapeung null sareng dina sababaraha kasus komo teu nguntungkeun) anu ngadamel mékanisme operasi tina téhnik ieu teu jelas sareng kumaha cara eta tiasa langkung mangpaat; contona, dina sababaraha kasus murid henteu ngagaduhan cukup paréntah pikeun kauntungan tina prakték ieu. Anjeun kedah tumut yén éta prakték interleaved éta peryogi langkung seueur waktos pangajaran tradisional.

Katerangan diri

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: ti barudak TK ka hareup, khususna upami kalayan kaahlian anu hadé sareng / atanapi sateuacanna.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: masalah utamana logis, masalah matematika, operasi aljabar.

Sacara umum pisan, urang tiasa nyarios yén téhnik ieu diwangun dina ngajelaskeun pertimbangan sareng pikiran hiji nyalira sareng anu datang pikeun ngajawab pertanyaan atanapi solusi kana masalah anu tangtu.
Hayu urang nyandak conto: nyanghareupan masalah di handap ieu 'alun-alun ngabogaan sisi panjang 4 cm; sabaraha ukuran perimeter? ', jawabanna tiasa ngan ukur "16 cm" atanapi, upami dina panjelasan diri, hiji budak tiasa nyarios "saprak alun-alun parantos 4 sisi anu sami, sareng kuring terang panjangna hiji sisi, kuring tiasa ngalakukeun 4 x 4 anu mana anu 16 ".
Dina tinjauan[7] téhnik ieu katalog ku utilitas sedeng. Kakuatan na aya dina utiliti anu kabuktian aya hubungan sareng rupa-rupa eusi, kagiatan sareng metode evaluasi (mnemonics, pangertian sareng kamampuan ngagunakeun inpormasi diajar). Éta ogé sigana parantos kabuktosan sorangan kapake dina sabaraha kelompok umur, sanaos henteu acan terang naha mangpaatna dihubungkeun langkung seueur kana kanyaho atanapi keterampilan murid saméméhna. Nanging, tetep henteu jelas sabaraha lami pangaruhna tina téhnik ieu (dibandingkeun sareng waktos ingetan diajar anu diperyogikeun di lingkungan sakola). Nerapkeun téknik ieu ngabutuhkeun waktos tambahan panjang (30% - 100% deui). Mungkin ogé pikeun waktuna palatihan diperyogikeun kedah cekap.

Anjeun ogé tiasa kataji ku: Tong hilap diajar

Pananya elaborasi

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: ti kelas kaopat barudak ka hareup, khususna upami nganggo kahareupna anu saé tentang topik anu ditaliti.

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: utami terang sareng kanyataan.

Ciri utama tina ngolah pitakon éta diwangun dina ngadesek mahasiswa ngahasilkeun penjelasan anu jelas ngeunaan pernyataan anu dilakukeun. Salaku conto, éta tiasa merhatoskeun naroskeun "naha anjeun pikir asup akal yén ...", "Naha leres ieu?" atanapi bahkan, langkung kantun "Naha?"[8].
Ideu dasar nyaéta yén pamrosésan pitunjuk milih kana integrasi inpormasi anyar ku anu parantos aya. Dina raraga ieu kajadian sakedik-gancang, sigana cocog pikeun nyorong murid ngalangkungan sacara gancang-gancang, pas milihkeun kasaruaan sareng bédana antara eusi anu béda.[16], sareng dilaksanakeun salaku mandiri jéntré[12].
Téhnik ieu dipercaya ku panulis pangajaran[8] di utilitas sedeng. Éféktivitasna parantos dibuktikeun dina diajar seueur kanyataan faktual tapi tetep diragukeun dina aplikasi na ngolah pitakon ngeunaan eusi panjangna langkung rumit atanapi rumit dibandingkeun daptar daptar pondok. Nalika némbongan gunana parantos di ahir taun sakola dasar, barudak anu sakedik kanyahoan séhat sigana aya kauntungan saeutik dina topik anu badé diajar.
Panaliti satuju sarengefektivitas diukur sareng tes diajar associative jangka pondok ma aya henteu cekap pikeun bukti ngeunaan kanaékan pamahaman anu parantos diulik sareng kamampuan pikeun ngajaga diajar kanggo waktos anu lami.

Prakték disebarkeun

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: efektif tina umur 2 dugi ka 3 taun [7][19] diteruskeun, dina sababaraha kaayaan patologis (gangguan ucapan primér, sababaraha sclerosis, trani-otak trauma sareng karinding[6][10]).

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: ditrapkeun kana diajar pangajaran naon waé.

Parantos lami dipikanyaho yén, pikeun waktos waktos anu sami, langkung mangpaat pikeun nyebarkeun ulikan hiji topik leuwih waktos ti ngalenyepan sakaligus[4]. Kalayan kecap-kecap 'prakték disebarkeun urang tingal duanana épék dipasing (i.e. kauntungan anu ditalungtik dina ngabagi studi kana sababaraha sesi tinimbang konsentrasina) al pangaruhna (i.e. kauntungan anu dititénan ku ningkatkeun jarak antara interval antara sesi ulikan tibatan ku jalan pondok).
Téhnik ieu ngabalukarkeun hasil anu pikaresepeun pisan: ngabandingkeun sareng studi anu kentel dina hiji atanapi sababaraha sesi, diajar dina jangka pondok muncul langkung laun sareng kadang henteu ngahontal level anu dititénan dina ulikan anu intensif kalayan sesi tanpa interval atanapi waktos waktos. pang copelna Kerugian ieu hususna tiasa katingali upami interval antara sesi ulikanana lebar pisan. Pertanyaan teras timbul di mana kauntungan aya tempatna. Jawaban tempatna aya dina solidaritas diajar. Anu ditaliti sareng sesi anu caket pisan caket janten langkung hilap dibandingkeun naon anu ditaliti ku ningkatkeun waktos antara hiji sesi ulikan anu sanés.
Dibere bukti dina literatur ilmiah, panulis tinjauan[8] yakin yén éta prakték disebarkeun boh utiliti anu tinggi. Tétéla sacara praktis mujarab dina sagala golongan umur e dina kaayaan patologis anu béda, nyaéta dites dina rupa-rupa pangajaran anu béda sakola sareng diuji ku sababaraha cara, ogé nunjukkeun épék tahan panjang dina waktosna. Éta ogé némbongan kapaké pikeun diajar eusi sederhana sareng rumit.

Prakték verifikasi

UNTUK Jalma anu tiasa dianggo: efektif ti prasekolah (TK) ka hareup, sareng dina sagala rupa kaayaan patologis (contona panyawat Alzheimer[2] sareng sababaraha sclerosis[18]).

UNTUK BAHAN-APA BAHASA DIA ANTU DAPAT: ditrapkeun kana diajar pangajaran naon waé.

Diuji pikeun diajar sakola sareng universitas biasana dialaman ku murid salaku sumber hanjelu. Nanging, leuwih alus kauninga yén nguji naon anu ditaliti téh cara pikeun nambahan sareng ngumpulkeun pangaweruh anu diala.
Nanging, urang henteu kedah ngémutan mariksa ilmu ngan ukur hiji hal anu diluar ku guru atanapi guru besar anu ngadili prestasi murid. Téhnik ieu ogé nyertakeun bentuk-verifikasi diri, upamana mangrupikeun pemulihan inpormasi anu dipasihkeun tina mémori hiji, mungkin ku cara ngajawab patarosan anu sering hadir dina akhir buku pendidikan, atanapi ku cara nganggo flashcards, atanapi bahkan ku ngalakukeun latihan anu meryogikeun deui enactment inpormasi. ditaliti.
Intina, dua mékanisme diusulkeun pikeun ngajelaskeun fungsi téhnik ieu[8]: épék langsung sareng épék anu ditengah. Pangaruh langsung ngajelaskeun yén ngulang cek ngecas deui mékanisme pamrosésan inpormasi saprak, ku nyobian ngémutan inpormasi target, jejak memori anu sanés anu dihubungkeun sareng aranjeunna ogé diaktipkeun, ngabentuk jembatan rumit anu ngamungkinkeun sababaraha jalur pikeun ngagampangkeun aksés salajengna kana inpormasi ieu. . Dibandingkeun dina épék mediasi, verifikasi anu ngulang deui diajar bakal ngagampangkeun coding mediator anu langkung efektif (contona informasi inpormasi anu aya hubunganana sareng konsep target ka konsep anu aya hubunganana).
Naon waé mékanisme anu paling penting, buktina[8] nunjukkeun téhnik ieu ngeunaan utiliti anu tinggi. Alesanna nyaéta kesederhanaan aplikasi, manjangan ka seueur kontéks, umur sareng eusi anu tiasa dipelajari.
Éta parantos dibuktikeun mangpaat dina pembelajaran mnemonic, tarjamahan, sinonim, pangaweruh énsiklopédi, pangertian élmu, sajarah sareng psikologi, dina pangajaran paningkatan, dina ngulik naskah anu béda-béda panjang sareng genre ...
Nanging, ciri-ciri murid anu tiasa mendakan mangpaat tina éta kedah ditaliti.
Pikeun jumlah waktos anu sami, contona, téknik ieu sigana langkung efektif tibatan balikan deui informasi anu ditaliti.
Sacara umum, téknik ieu muncul sadayana anu langkung mangpaat nalika dilarapkeun: beuki sering tés, beuki diajar; ujian anu langkung saé langkung pondok sareng ujian anu langkung alit sareng langkung seueur.
Aspék anu kapaké pikeun leuwih hadé nerapkeun téknik ieu nyaéta ngagunakeun eupan balik salami fase verifikasi: sabalikna sacara efektif sanaos tanpa réspon, ayana ayana ngajamin hasilna anu langkung saé.

Anjeun ogé tiasa kataji ku: Lada sareng Uyah 2.0

Bibliografi

  1. Arnold, HF (1942). Épéktip komparatif téknik ulikan tangtu dina widang sajarah. Jurnal Psikologi Pendidikan, 33(6), 449.
  2. Balota, DA, Duchek, JM, Sergent-Marshall, SD, & Roediger III, HL (2006). Naha dimeunangkeun dimeunangkeun ngahasilkeun mangpaat tina jarak anu sami sareng jarak anu jarakna? Eksplorasi jarak dipasing dina sepuh anu séhat sareng mimiti tahap kasakit Alzheimer. Psikologi sareng sepuh, 21(1), 19.
  3. Barnett, JE, & Seefeldt, RW (1989). Maca hiji sakali, naha maca deui ?: Mulang maca sareng éling. Jurnal ngeunaan Perilaku Membaca, 21(4), 351-360.
  4. Benjamin, AS, & Tullis, J. (2010). Naon anu ngajantenkeun prakték anu disebarkeun ?. Psikologi kognitif, 61(3), 228-247.
  5. Callender, AA, & McDaniel, MA (2009). Mangpaat terbatas maca deui teks pendidikan. Psikologi atikan Kontemporer, 34(1), 30-41.
  6. Cermak, LS, Verfaellie, M., Lanzoni, S., Mather, M., & Chase, KA (1996). Pangaruh jarak ulangan dina pangélingan pasién amnesia sareng prestasi pangakuan. Neuropsychology, 10(2), 219.
  7. Budak leutik, JB, & Tomasello, M. (2002). Barudak dua taun diajar kecap barang novel, kecap pagawéan, sareng tindakan konvensional tina eksposur anu dipersonalisasi atanapi disebarkeun. Psikologi ngembangkeun, 38(6), 967.
  8. Dunlosky, J., Rawson, KA, Marsh, EJ, Nathan, MJ, & Willingham, DT (2013). Ningkatkeun diajar murid kalayan téhnik pembelajaran anu efektif: ngajangjikeun arah tina psikologi kognitif sareng pendidikan. Élmu Psikologis pikeun Minat Umum, 14(1), 4-58.
  9. Fritz, CO, Morris, pe, Nolan, D., & Singleton, J. (2007). Ngalengkepan prakték dimeunangkeun: Alat anu efektif pikeun diajar barudak sakola. Jurnal Psikologi Eksperimen Kuartal, 60(7), 991-1004.
  10. Goverover, Y., Hillary, FG, Chiaravalloti, N., Arango-Lasprilla, JC, & DeLuca, J. (2009). A aplikasi fungsionalitas jarak jarak pikeun ningkatkeun diajar sareng ingetan jalma sareng sababaraha sclerosis. Journal of Clinical and Experimental Neuropsychology, 31(5), 513-522.
  11. Guttmann, J., Levin, JR, & Pressley, M. (1977). Gambar, gambar parsial, sareng diajar prosa oral barudak ngora. Jurnal Psikologi Pendidikan, 69(5), 473.
  12. Hunt, RR, & Smith, RE (1996). Ngakséskeun tinangtu ti sacara umum: Kakuatan bédana dina kontéks organisasi. Memori & Angkat, 24(2), 217-225.
  13. Levin, Joel R., Patricia Divine-Hawkins, Stephen M. Krest, sareng Joseph Guttmann. "Beda ti individu pikeun diajar tina gambar sareng kecap: Pamekaran sareng aplikasi hiji alat." Jurnal Psikologi Pendidikan66, teu. 3 (1974): 296.
  14. Oakhill, J., & Patel, S. (1991). Naha latihan imajin tiasa ngabantosan barudak anu ngagaduhan masalah pamahaman ?. Jurnal Panaliti dina maca, 14(2), 106-115.
  15. Raney, gé (1993). Ngawas parobahan dina kognitif beban nalika maca: Poténsi otak anu aya kagiatan sareng analisa waktos réaksi. Jurnal Psikologi Eksperimen: Pembelajaran, Memori, sareng Pangetahuan, 19(1), 51.
  16. Rawson, KA, & Van Overschelde, JP (2008). Kumaha carana ilmiah ngémutan mémori? Téori béda tina mémori terampil. Jurnal Ngémutan sareng Basa, 58(3), 646-668.
  17. Rohrer, D., & Taylor, K. (2007). Anu ngaleungitkeun masalah matematika ningkatkeun pamulangan. Ilmu Instruksional, 35(6), 481-498.
  18. Sumowski, JF, Chiaravalloti, N., & DeLuca, J. (2010). Prakték mundur ningkatkeun memori dina sababaraha sclerosis: Aplikasi klinis tina efek tés. Neuropsychology, 24(2), 267.
  19. Vlach, HA, Sandhofer, CM, & Kornell, N. (2008). Pangaruh jarak dina mémori barudak sareng induksi kategori. kognisi, 109(1), 163-167.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian