The répercussions of ADHD ogé dipikanyaho lumangsung dina diajar universitas[1]; siswa universitas kalayan ADHD, kanyataanna, ngagaduhan rata-rata rata-rata sareng kirang kamungkinan ngalengkepan jalur akademikna[3]. Salah sahiji sabab kamungkinan kamungkinan ieu tiasa ngagolér dina kamampuan pikeun ngatur diri paripolah diajar saurang[2].
Strategi diajar anu mangpaat pikeun malikan deui inpormasi anu ditaliti, anu bakal aya hubunganana sareng kuantitas konsép anu digabungkeun dina mémori jangka panjang anu langkung luhur tibatan anu bakal lumangsung kalayan sesi ulikan atanapi maca deui judul anu sami.[4]. Kaitanana kanggo momen verifikasi atanapi nguji diri kana naon anu ditaliti (contona, nganggo flashcards) bakal ningkatkeun aspék mnemonik sareng kasadaran metacognitive ngeunaan naon anu geus diajar.

Dibikeun efek tina strategi diajar parantos disebatkeun sareng kasusah anu aya hubunganana fungsi eksekutif sering hadir dina jalma anu ADHD, Kancing sareng kolega[2] hoyong nalungtik naha jalma sareng ADHD tiasa mupangat tina kameunangan inpormasi anu ngulang deui pikeun ngahijikeun pembelajaran kana memori.

panalungtikan

Sarjana ngagunakeun conto jalma anu diwangun ku 58 mahasiswa kuliah sareng ADHD sareng 112 siswa kuliah tanpa ADHD. Sadaya sampel dibagi jadi dua kelompok:


  • Sakelompok ieu bébas diajar pedaran kecap konci dina cara panginten anu saé.
  • Grup sanésna kedah teraskeun salami éta henteu tiasa bener-bener malikeun unggal harti tilu kali.

hasil

Anu bertentangan sareng harepan, dina henteu aya grup teu bénten antara mahasiswa sareng ADHD sareng tanpa ADHD. Sacara praktis santri sareng ADHD sanggup diajar sapertos anu sanés, boh sacara mandiri ngatur strategi diajar sorangan, atanapi nganggo strategi anu ditunjuk ku batur (enactment ulang dikoréksi tilu kali tina konsép anu sami).

Tapi, dua aspék penting kedah dicatet:

Nu kahiji nyaéta pangajaran kalayan kriteria ngahontal tilu réaktansi ulang anu leres tina definisi anu sami langkung efektif tibatan diajar sacara mandiri (tapi urang bakal nyarios perkawis ieu dina tulisan sanésna).

Unsur penting kadua nyababkeun wates panalungtikan ieu. Pamilon sareng ADHD dina pangajaran ieu tiasa henteu saé wakil nalika aranjeunna ngan ukur mahasiswa. Mungkin wae aya bias seleksi sareng anu, ngan ukur ngalebetkeun mahasiswa universitas dina conto, ADHD anu dipilihna rata-rata fungsional. Konpirmasi separa tina masalah ieu dirumuskeun ku tés kosakata anu dipaké pikeun perkiraan IQ verbal.
Penafsiran hasil ieu janten janten dibatesan mahasiswa universitas Amérika, nempatkeun ati-ati ekstrim dina ngalegaan ka sadayana populasi sawawa sareng ADHD.

Bibliografi

  1. DuPaul, GJ, Weyandt, LL, O'Dell, SM, & Varejao, M. (2009). Siswa kuliah sareng ADHD: Status ayeuna sareng arah ka hareup. Jaringan gangguan perhatian, 13(3), 234-250.
  2. Knouse, LE, Rawson, KA, & Dunlosky, J. (2020). Sakumaha seueur mahasiswa mahasiswa sareng ADHD kauntungan tina prakték dimeunangkeun nalika diajar watesan istilah-istilah ?. Diajar sareng Instruksi, 68, 101330.
  3. Nugent, K., & Smart, W. (2014). Gangguan perhatian-defisit / hyperactivity di siswa postecondary. Kasakit Neuropsychiatric sareng pengobatan, 10, 1781.
  4. Rowland, CA (2014). Pangaruh tés ngalawan restudy dina ngajaga: ulasan meta-analitik tina pangaruh tés. Bulletin psikologi, 140(6), 1432.
Anjeun ogé tiasa kataji ku: Panon di jalan: 25 kartu kalayan latihan waé

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian