Dina taun-taun ayeuna urang parantos nyiptakeun sababaraha alat gratis pikeun ningkatkeun bacaan. Dina artikel ieu kami nyobian mesen sababaraha cara ku nunjukkeun, pikeun tiap fase, alat anu paling cocog. Urang mutuskeun pikeun nuturkeun jalur tina hurup ka naskah anu diusulkeun dina pangajaran anu pikaresepeun pisan nembe diterbitkeun ku Squicciarini sareng anu sanésna (Dyslexia, vol 3, 2019), nambahan kana usulan kami alat kami pikeun nyiptakeun kagiatan. Pikeun ngalaksanakeunkeun pangajaranana ku métode sareng hasilna, kumaha ogé, kami ningali anjeun maca tulisan éta.

hurup

IDEA: Sakumaha anu disarankeun dina tulisan ku Squicciarini sareng rekan-rekan anu parantos disebatkeun, dina tingkat serat anjeun tiasa ngagunakeun téknik pangajaran Precision, nyiptakeun senar serat dibaca dina 15 detik, lulus kanggo anu salajengna ngan upami anu sateuacana parantos dibaca tanpa kalepatan. Mimitina, hurup anu disaruakeun sacara visual sareng fonologis bakal dihindari, teras ieu tiasa diwanohkeun sareng, pamustunganana, hurup ageung sareng aksara leutik tiasa dicampur.

TOOL: Dina fase awal éta tiasa mangpaat pikeun nyusun serat dina arah tegak, sareng kanggo ieu anjeun tiasa nyiptakeun daptar hurup nganggo Maca Tachistoscope terus pencét tombol "Jieun daptar dina Pdf". Pikeun hurup kaca, programna tiasa mangfaat Pilarian Solver (ku cara nempatkeun "aksara eunteung" dina setélan) atanapi, dina bentuk anu langkung maén, Hawkeye.


suku kata

IDEA: Tugas pikeun ngidentipikasi sareng maca suku kata kalayan variasi anu langkung ageung, laun-laun ningkat kasusah: CV - VC - CVC - CCV - CCVC - CCCVC.

INSTRUMEN: Anjeun tiasa salawasna nganggo éta Maca Tachistoscope anu ngamungkinkeun nyiptakeun daptar suku kata atanapi, kanggo langkung ageung kana parameter. SearchSolver. Salajengna, dina Generator kartu PDF, anjeun bakal mendakan seueur suku kata syllable sareng kagiatan milarian suku kata dina kecap atanapi string huruf.

Anjeun ogé tiasa kataji ku: Éjahan ti diskette!

Tina suku kata kana kecap (fusion syllabic)

IDEA: Dimimitian tina suku kata anu dipelajari dina bagian sateuacana atanapi, upami budak parantos kenal sareng suku kata, anjeun tiasa ngulinkeun kaulinan gabungan tina suku kata tinulis sareng maca kecap kalayan struktur silabah anu beuki rumit.

INSTRUMEN: Suku kata ku suku kata ngamungkinkeun anjeun pikeun nunjukkeun kecap-kecap sapotong dina hiji waktos, tetep sésana transparan atanapi semi-transparan. Ku netepkeun kacepetan paparan kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ningkatkeun pajeulitna latihan. Kode rusiah ngamungkinkeun anjeun maénkeun pikeun ngarekonstruksikeun kecap ku ngahubungkeun nomer pikeun tiap suku kata sareng ngarékam ulang kecap dina tungtung. Di Bacaan GameCenterogé, anjeun bakal mendakan sababaraha patandingan suku kata, kalayan kecap bisyllabic (CV Akhir), trisyllabic (CVC awal, CV Median e CV Akhir).

Sakabeh kecap (fase léksikal)

IDEA: Pamariksaan leksikal dumasar kana maca daptar kecap atanapi dina presentasi waktosna.

INSTRUMEN: Maca Tachistoscope, kalayan kalenturan hébatna pikeun ngawangun daptar sareng netepkeun parameter, mangrupikeun alat utama dina fase ieu. Salaku tambahan, éta masihan kamungkinan pikeun nyitak daptar anu nembé dibentuk dina pdf format, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngerjakeun paparan anu aya waktos sareng bacaan anu saleresna.

frasa

IDEA: Ningkatkeun maca dina tingkat kalimat nalika ngagarap pamahaman anu parantos dibaca.

INSTRUMEN: Runtuhan (kagiatan 1 - kagiatan 2 - kagiatan 3) tiasa janten jalan anu lucu sareng "ékologis" pikeun ngerjakeun kalimat. Kaulinan identikit ngagabungkeun kalimat maca sareng nyimpen inpormasi.

Trek

IDEA: Fase final, tujuan nyata pikeun maca, nya éta pikeun ngartos sareng ngartos petikan. Pasti aya kaunggulan kanggo ngalakukeun jinis kagiatan ieu sareng téks anu ngahudangkeun minat budak / budak awéwé.

Anjeun ogé tiasa kataji ku: dysorthography

INSTRUMEN: Web-aplikasi Tachibrano éta ngamungkinkeun anjeun nempelkeun téks sareng nyetél parameter anu aya hubunganana sareng kacepetan scanning sareng jinis anu pangluhurna dilarapkeun kana kecap, salian épéktipitas pikeun sesa potongan. Dina maca GameCenter, tungtungna, anjeun mendakan 4 lagu (Ruku - Jandéla - udagan - Kalungguhanana) dimana tujuanna nyaéta milarian kecap anu leungit. Tugas anu langkung nungtut, anu ogé ngalibatkeun komponén kalenturan, nyaéta maca bacaan anu sanés, di mana dua petikan anu béda-béda dicampur ku silih ganti kecap. Anjeun tiasa ngahasilkeun lagu anu alternatip nganggo aplikasi wéb kami.

Tungtungna, di GameCenter bacaan anjeun bakal mendakan puluhan kaulinan komposisi surat sanésna, asosiasi kecap / gambar sareng kaputusan éjahan, ogé teka silang silang sareng teka-teki silang!

Bibliografi

Squicciarini, Nicoletti sareng Stella (2019), Ulikan deui maca dumasar kana buktina ilmiah: ti subleksikal nepi ka léksikal, Dyslexia vol. 16, n.3

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian

Kursus perbaikan maca