Salah sahiji aspék anu sering nyababkeun kasusah pikeun jalma anu berpungsi dina widang diajar nyaéta téknik sareng metode anu paling efektif sering henteu gampang diajar sareng sering ngawaskeun pikeun waktos anu lila ku profesional dina sektor. Kukituna, peryogi pisan seueur prakték pikeun murid sina pikeun cara anu paling fungsional diajar pikeun dilakukeun sorangan.

Sanaos psikolog kognitif sareng atikan parantos ngaidentifikasi sababaraha téhnik jangji pikeun ningkatkeun pagelaran akademik sareng akademik, bukti ngeunaan kaapesan sareng efektivitasna masih dibatesan[2].

Tapi, aya téknik anu tampil janten alat diajar jangka panjang anu kuat pisan: mangrupikeun énggal-émbalan inpormasi anu diajar[4]; kumaha waé, kamampuan murid ngagunakeun éta sacara mandiri, tanpa pangawasan éksternal, jarang dites. Sabalikna, panilitian sakedik anu aya nunjukkeun yén mahasiswa langkung milih nyéépkeun waktosna pikeun nerapkeun strategi sanés, sapertos sesi ulangan, tinimbang ngémutan mental anu diajarkeun.[3].


Mimitian ti kajian saméméhna, pembelajaran konsisten bakal dititénan kalayan sahenteuna tilu pulih tina mémori inpormasi anu ditaliti[3]. Sakumaha saurna, sanaos, henteu jelas naha murid tiasa ngagunakeun strategi sapertos sacara mandiri sareng kumaha ka aranjeunna tiasa ngagagas ngagunakeunana. Dina hal ieu Ariel sareng rekan-rekan parantos ngembangkeun studi anu diwangun ku dua percobaan pikeun ngajawab dasarna dua patarosan anu nembé disebatkeun[1].

Percobaan munggaran anu sasaran pariksa yén, kalayan sababaraha petunjuk saderhana, sakelompok siswa Universitas bakal tiasa ningkatkeun diajarna ku ngalamar téknik pulih deui mnemonic.

Kalayan percobaan kadua hoyong peneliti anu sami nguji naha engké murid anu sami bakal neraskeun ngagunakeun téknik anu sami sacara spontan, nyaéta, tanpa paréntah salajengna atanapi panyabutan luar.

Hayu urang nyandak conto ngeunaan pamulihan mnemonic ulangan: anggap urang kedah ngapalkeun daptar balanja; biasana jalma maca deui inpormasi éta dugi ka aranjeunna tiasa ngulang deui kalayan leres. Téhnik ieu sabalikna ngabutuhkeun yén, sakali disimpen, jalma-jalma ngulang inpormasi anu sami sahenteuna 3 kali. Ieu kedah nyaimbangkeun aranjeunna dina mémori langkung seueur ti naon anu bakal kajantenan ku ngan ukurana aranjeunna deui kalayan maca deui daptarna.

Hayu urang ayeuna ningali percobaan individu sareng naon hasil anu aranjeunna nunjukkeun.

Eksperimen 1

30 siswa universitas ditugaskeun 20 istilah Kénétika pikeun diajar. Murid éta dibagi jadi dua kelompok:

  • Satengah jalma ngan saukur dicaritakeun nalungtik tarjamahan tina basa Lituania, tanpa paréntah tinangtu, guna diajar saloba mungkin.
  • Sawatara anu sanésna parantos dibere tugas anu sami tapi kalayan nambihan instruksi: aranjeunna nyarios yén pikeun sababaraha kali nguji diri pikeun mariksa naon anu saleresna émut mangrupikeun strategi anu efektif pikeun ningkatkeun diajar (aranjeunna ogé ditingalikeun grafik pikeun ngadukung skripsi ieu). Dina prakna ieu disarankeun pikeun aranjeunna, nalika aranjeunna diajar istilah anyar, ngadamel sahenteuna tilu usaha pikeun ngémutan éta sateuacan ngémutan hal éta alim.

Kadua grup dites saatos 45 menit kanggo ningali sabaraha istilah anu aranjeunna diajar.

Naon anu muncul ti dinya?

  • Mimiti, instruksi saderhana anu disayogikeun (ngélingkeun istilah-istilahna sahenteuna 3 kali) cekap pikeun ningkat kamungkinan probabilitas yén strategi éta bakal dianggo. Istilah sanésna, jalma anu disarankan pikeun strategi éta sababaraha usaha pikeun ngémutan istilah-istilah anu ditaliti.
  • Ogé, sakumaha anu diharapkeun jalma anu nganggo strategi émut langkung seueur kecap basa Lituania dibandingkeun sareng grup anu teu acan nampi bongbolongan kumaha diajar.
  • Tungtungna, di dua kelompok jumlah kecap anu diajar dilélélkeun pisan kalayan jumlah reactact nalika fase diajar.

Kasimpulanna, strategi diajar dibuktikeun leres-leres efektif sareng murid-muridna tiasa ngagunakeun éta kalayan saeutik pituduh.

Eksperimen 2

Ékspérimén kadua nyobian ngajawab dua patarosan: bakal ngagunakeun strategi u-enactment ngulang deui kalebet pamakean anu panjang? Bakal murid ngagolérkeun panggunaan kana bahan sanés pikeun diajar?

Pikeun ngajawab patarosan ieu, panaliti ngalaksanakeun percobaan kadua jalma anu sami. Prosedur ieu pisan sami sareng percobaan munggaran tapi kalayan sababaraha bénten sareng éta dilakukeun dina dua sesi: dina sesi kahiji aranjeunna kedah diajar kecap Lituania anyar sareng dina sési kadua aranjeunna kedah diajar istilah Swahili. Hal anu paling penting nyaéta dina hal ieu boh ngayakeun kelompok anu dibéré saran ngeunaan cara diajar.

Naon anu muncul ti dinya?

  • Ngamimitian, jalma-jalma anu dina percobaan munggaran parantos nampi saran pikeun ngagunakeun ulang strategi enactment ulang terus nganggo pendekatan ieu sacara spontan ogé dina percobaan kadua dimana aranjeunna nampi henteu nganggo arah.
  • Ogé dina hal ieu, anu dianggo dina strategi diajar anu disebut tadi diajar langkung seueur istilah.
  • Salajengna, strategi ieu terus dianggo sacara spontan sanaos inpormasi anu badé diajar dirobih (tina basa Lithuania ka Swahili).
  • Tungtungna, sanaos dina hal ieu, jumlah kecap anu diajar didaptarkeun sareng léngkah ulang dina fase diajar.

conclusions

Sadayana, panémbong sigana nunjukkeun yén sacara jelas ngélingkeun inpormasi anu ditaliti tilu atanapi sababaraha kali ningkatkeun kamampuan diajar. Ogé, sahenteuna pikeun dewasa-tingkat sawawa ngora, téhnik ieu sigana gampang dilaksanakeun kalayan sababaraha petunjuk basajan, tanpa peryogi palatihan khusus. Ku sabab kitu, éta, éta bakal cekap pikeun nyarankeun ka anu kedah ngamangpaatkeunana.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian