Saha éta Barudak sareng rumaja sareng kasusah sakola
Sabaraha lami éta? Ngadeukeutan 2-3 dinten
Sabaraha biaya na: 304
Kumaha éta ditungtungan: Laporan ahir sareng diagnosis mungkin (DSA)

Liwat Via Ugo Bassi 10, Bologna

Naon bedana terapi neuropsikologis sareng terapi ucapan?

Tujuan prosés diagnostik nyaéta pikeun ngalakukeun hiji kaahlian akurat kaahlian sareng kasusah tina budak, ngalangkungan ceramah e ujian standarisasi pikeun nganilai kaahlian dina sababaraha widang.

Kaahlian ditaliti tiasa manjangan, kalebet basa, la ingetan, Theatenzione jeung kaahlian tina pertimbangan. Dina kasus kasusah sakola, tes anu standar pikeun diajar ogé dikaluarkeun (bacaan, tulisan e balitungan).


Dina ahir evaluasi, laporan ditulis dikaluarkeun dimana ciri-ciri utama (kasusah sareng kakuatan) jalma anu dilaporkeun.

Dina sababaraha kaayaan, ciri-ciri ieu ngamungkinkeun ngadamel diagnosis gangguan belajar khusus (dyslexia, dysorthography, dyscalculia, dysgraphia), gangguan perhatian (ADHD) sareng / atanapi karusuhan basa spésifik.

Sakur diagnosis DSA anu dikaluarkeun dina tungtung evaluasi ditampi di Emilia-Romagna siga diagnosis tina Layanan Kaséhatan Nasional.

Saha éta?

Rute jenis ieu cocog pisan pikeun sababaraha jinis kaayaan. Upamana, nalika jalma ngalaman kasusah dina tetep difokuskeun, ngapalkeun inpormasi sareng prosedur (teks anu hoyong ditaliti, tabel multiplikasi, prosedur perhitungan ...), ngémutan konsep, maca leres sareng pangertosan tulisan anu ditulis sareng lisan. Khususna, gunana nalika ditambahan kaayaan ieu disangka:

  • dyslexia (maca masalah)
  • dysorthography (masalah ejaan)
  • dyscalculia (itungan masalah)
  • dysgraphia (masalah ngahasilkeun tulisan anu dibaca)
  • ADHD (perhatian sareng impulsivity)
  • Gangguan ucapan

Kumaha éta dilakukeun?

Wawancara anamnestic. Ieu mangrupikeun kognitif anu ditujukeun pikeun ngumpul inpormasi anu relevan dina sajarah klinis pasien. Fase ieu mantuan pikeun ngaidentipikasi masalah mungkin sareng nyayogikeun orientasi anu munggaran pikeun nyetél fase évaluasi.

Kerangka evaluasi sareng diagnostik. Salila evaluasi, murangkalih (atanapi budak lalaki) bakal ngalaman sababaraha tés anu gaduh tujuan, sadayana, pikeun nalungtik fungsi kognitif sareng kinerja diajar.

Ngadamel laporan sareng mulang wawancara. Dina ahir prosés diagnostik, laporan anu bakal ditarik anu bakal nyimpulkeun naon anu muncul tina tahapan-tim anu sateuacana. Usul intervensi ogé bakal dilaporkeun. Laporan ieu bakal dikirimkeun sareng dipedar ka kolotna nalika ngawawancara mulang, ngajelaskeun kacindekan dicapai sareng usulan pipilueun akibatna.

Naon anu tiasa dilakukeun salajengna?

Dumasar naon anu muncul tina pambiji, jalur anu béda tiasa dilaksanakeun:

Dina hal karusuhan khusus, ku kahadean tina berbunyi 170 / 2010, sakola kedah ngahasilkeun dokumen anu disebat Rencana Didactic Pribadi (PDP), dimana anjeunna bakal nunjukkeun alat kompensasi sareng dispensing yén anjeunna kedah nganggo pikeun ngarobih pangajaran dina metode diajar budak / budak éta (tingali ogé: diagnosis DSA: naon anu kedah dilakukeun sabeulah?).

Dina hal kasusah sanésna, upamana waé atanapi ingetan, sok mungkin nyerat rencana pangajaran pribadi ku kautamaan tina sirkular menteri dina BES (Kabutuhan Atikan Khusus).

Salajengna, rapat ucapan Terapi pikeun ningkatkeun aspék anu aya hubunganana sareng basa atanapi diajar (maca, nyerat sareng ngitung). kursus neuropsikologi pikeun ningkatkeun perhatian sareng ngémutan kaahlian sareng kursus latihan indung pikeun milari strategi anu cocog pikeun ngatur masalah prilaku anak.

Mimitian ngetik sareng pencét Lebetkeun pikeun milarian